Σε 109 ελέγχους τα 19 κτήρια έχουν χαρακτηριστεί «προσωρινά μη κατοικήσιμα» | Ζημιές και σε σχολεία

Σε αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε και ο τρίτος μεγάλος σεισμός στα χωριά του Λεπέτυμνου προχωρούν οι αρμόδιες αρχές. Μέχρι την Τρίτη το απόγευμα έχουν δηλωθεί ζημιές σε 145 σπίτια, 10 δημόσια κτίρια, πέντε 5 εκκλησίες , 5 καταστήματα, 4 Σχολεία, 2 ξενοδοχεία και ένα σταύλο.

Μετά τον σημερινό σεισμό, προβλήματα διακοπής κυκλοφορίας δεν υφίστανται, ενώ την Τετάρτη  11 Ιανουαρίου 2023 όλα τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου με απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά.

Στο Δήμο Δυτικής Λέσβου βρίσκεται συνεργείο του Υπουργείου Υποδομών-Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, αποτελούμενο από τρία κλιμάκια, τα οποία διενεργούν ελέγχους σε κτήρια. Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 109 έλεγχοι, εκ των οποίων δεκαεννιά κτήρια έχουν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά μη κατοικήσιμα και ενενήντα κτήρια έχουν χαρακτηρισθεί ως κατοικήσιμα.

Από διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει δηλωθεί ότι, από τον σεισμό έχει πληγεί σημαντικός αριθμός σχολικών κτηρίων για τα οποία σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Δυτικής Λέσβου από κλιμάκιο της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου συνολικά δεκαπέντε πρωτογενείς έλεγχοι.

Εντωμεταξύ, από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου γίνεται γνωστό ότι αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου κλιμάκια μηχανικών της ΔΑΕΦΚ και της ΚΤΥΠ θα βρεθούν στα χωριά της Πέτρας, Υψηλομετώπου και Στύψης για τον έλεγχο των ζημιών σε οικίες.
Παράλληλα τα συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, θα συνεχίσουν τις δικές τους αυτοψίες στα σχολικά κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο