Γ. Μπουρνούς | «Με υπογραφή Μητσοτάκη η επικείμενη απώλεια ιδιοκτησιών σε Μυτιλήνη, Γέρα και Ευεργέτουλα»

Σε κατάθεση Αναφοράς προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη προχώρησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με την άρνηση ικανοποίησης, εκ μέρους του Υπουργείου, του απολύτως δικαιολογημένου και πλήρως τεκμηριωμένου αιτήματός του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου για την επανακτηματογράφηση περιοχών, λόγω πληθώρας λαθών στην πρώτη φάση του κτηματολογίου από τις εργοληπτικές εταιρείες, στις Δημοτικές Ενότητες Μυτιλήνης και Γέρας, και Ευεργέτουλα.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, παρακολουθώντας στενά και επί μακρόν το ζήτημα που έχει προκύψει με τις λανθασμένες εγγραφές κατά την διαδικασία της κτηματογράφησης στη Λέσβο και συμμεριζόμενος την εύλογη ανησυχία των τοπικών κοινοτήτων παρεμβαίνει, επισήμως και εγγράφως, για πέμπτη φορά προκειμένου να εκλείψει ο κίνδυνος απώλειας χιλιάδων ιδιοκτησιών.

Η ακατανόητη συνεχής απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του Δικτύου, υπογραμμίζει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, θα υποχρεώσει στο μέλλον, για ακόμα μια φορά, τους πολίτες να δαπανήσουν μεγάλα ποσά προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις των λανθασμένων εγγραφών – για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη – μέσω της δικαστικής οδού, ενώ αρκετοί οικονομικά ασθενέστεροι θα χάσουν τις περιουσίες τους.

Ο κ. Μπουρνούς καλεί τον κ. Πιερακκάκη να αναλάβει τις ευθύνες του, να προχωρήσει στην επανακτηματογράφηση, διασφαλίζοντας ότι η διόρθωση των λαθών της πρώτης φάσης και η επανακτηματογράφηση δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τους ιδιοκτήτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο