Διαμαρτυρία Ιππικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την απαγόρευση συμμέτοχης στην επετειακή παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Το Σάββατο 25 Μαρτίου. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η ευθυνοφοβία των ιθύνοντων αποκλείουν τον σύλλογο μας από την εκδήλωση αυτή μνήμης του έθνους μας. Βλέπετε οι σύλλογοι των πολεμικών τεχνών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι γυμναστικοί σύλλογοι ανήκουν σε άλλη κατηγορία συλλόγων από τον δικό μας.

 Ξεχνώντας οι ιθύνοντες ότι τα άλογα και οι όνοι αποτέλεσαν το κυριότερο μέσο μεταφοράς και ανεφοδιασμού των στρατευμένων μας που αγωνίζονταν στις βουνοκορφές των ορεινών περιοχών της πατρίδας μας και ξαφνικά έχουν γίνει τα επικίνδυνα ζώα που μπορεί να αναστατώσουν και να αναταράξουν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης. Παρά τις οχλήσεις μας στον Δήμο Μυτιλήνης.

Μας ζήτησαν να πάρουμε εγγράφως την άδεια του Λιμενικού Σώματος καθώς επίσης και την έγγραφη αποδοχή του θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης, πράγμα αδύνατον να μπορεί ο Λιμενάρχης να υπογράψει μία τέτοια επιστολή δικαίως βέβαια διότι το Λιμενικό Σώμα περιφρουρεί και επεμβαίνει όταν χρειάζεται και απαιτείτε αλλά δεν μπορεί εκ τον προτέρων να διασφαλίσει και μάλιστα εγγράφως το οτιδήποτε ανεξαρτήτως συμμετοχής του συλλόγου μας ή όχι και τα παραδείγματα είναι πολλά και τρανταχτά σε ατυχή γεγονότα ή προμελετημένα. Ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει κάτι τέτοιο είναι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου τα οποία στην αίτηση μας για την συμμετοχή μας αναφέραμε αναλυτικά την περιφρούρηση της διμοιρίας μας με μέλη γνώστες της ιππικής τέχνης και της γήτευσης των αλόγων.

 Εξάλλου τα μέλη μας που θα παρέλαζαν είναι μέλη έμπειρα στην ιππασία, καταξιωμένοι αθλητές αγώνων και όλη αυτή η αντιμετώπιση από την δημοτική διοίκηση μας θίγει φωτογραφίζοντας με ανορθόδοξο τρόπο ότι τα άλογα μας θα αναστατωθούν και οι αναβάτες δεν θα μπορέσουν να τα χαλιναγωγήσουν προκαλώντας αναστάτωση την ώρα της παρέλασης.

Ξεχνάνε βέβαια, αν και τους το υπενθυμίσαμε, ότι οι αναβάτες, μέλη του συλλόγου μας, το έχουμε αποδείξει πολλάκις στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία το πόσο άρτια γνώστες της ιππασίας είναι και τα άλογα πόσο εκπαιδευμένα είναι να υπακούν στις «εντολές» του αναβάτη.


Από τον Ανάν στον Καϊάφα λοιπόν με ευθυνοφοβία και ατελείωτη γραφειοκρατία όταν σε άλλα μέρη της χώρας και αναφέρουμε ενδεικτικά Β Πειραιά, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κιλκίς, Λαμία, Μάνη, Βόλο οι ιππικοί όμιλοι παρελάζουν υπερήφανοι όπως όλοι οι σύλλογοι. Από την άλλη μεριά απορούμε πως παρελάζουν όλοι αυτοί οι σύλλογοι, γυμναστικοί, πολεμικών τεχνών, πολιτιστικοί όταν του Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι κάθετο στο ποιοι συμμετέχουν στις παρελάσεις (σωματεία αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών) την στιγμή που δεν δίνεται άδεια στον σύλλογο μας ερωτούμε τους αρμόδιους όλοι αυτοί οι άσχετοι με βάση το Υπουργείο με ποια άδεια και με ποιόν τρόπο συμμετέχουν στις παρελάσεις και απορρίπτεται συνεχώς η δική μας αίτηση και επίσης θα θέλαμε να μας πούνε οι ιθύνοντες αν ζητάνε την διασφάλιση της κάθε παρέλασης από την Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα διότι ποιος μας εγγυάται ότι ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να μπει στον χώρο της παρέλασης και να αρχίσει να πυροβολεί!!!

Μάλλον τελικά ο μόνος επικίνδυνος σύλλογος σε όλη την Μυτιλήνη είναι ένας…. ο Ιππικός Όμιλος…..» 

Αφήστε ένα σχόλιο