Δυτική Λέσβος | Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένως ζητήσει να συζητηθούν θέματα σχετικά με την ΔΕΥΑΛ

Είναι γνωστό ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβου έχει επανειλημμένως ζητήσει να συζητηθούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέματα σχετικά με τη διαδημοτική επιχείρηση της ΔΕΥΑΛ, καθώς έχει στην ευθύνη της τη διαχείριση του νερού, ένα κοινωνικό αγαθό που έχει σχέση ζωής με τους δημότες.

Μετά από 3,5 χρόνια η δημοτική αρχή του κ. Βέρου δεν θεώρησε σημαντικό να βάλει έστω και μια φορά προς συζήτηση ένα τόσο ιδιαίτερο και σημαντικό θέμα όπως είναι το νερό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του νερού και καταγγέλλει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, είτε αφορά την ιδιωτικοποίηση του συνόλου των δραστηριοτήτων γύρω από το νερό, είτε μέρος αυτών. Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο σπάνε σε κομμάτια τις δημόσιες ή δημοτικές επιχειρήσεις, παραδίδοντας στα χέρια του ιδιώτη τα κερδοφόρα τμήματα και κρατώντας τα ζημιογόνα για να τα πληρώνει ο λαός.

Είναι απαράδεκτο όταν πριν λίγες μέρες έζησε ο λαός μας το έγκλημα στα Τέμπη, που η ιδιωτικοποίηση συνέβαλε σ’ αυτό, να έρχεται νομοσχέδιο για την πώληση του πολυτιμότερου κοινωνικού αγαθού που είναι το νερό. Να είμαστε σίγουροι ότι για να αβγατήσουν τα κέρδη τους στο τέλος θα ιδιωτικοποιήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά την υπαγωγή της διαχείρισης των υδάτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, γιατί θα συμβεί με το κόστος χρήσης του νερού ό,τι συνέβη με τις υψηλές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ με κρατική χρηματοδότηση να γίνουν έργα όπως φράγματα, λιμνοδεξαμενές, δεξαμενές, δίκτυα, καλλιέργεια πηγών, υδρομαστεύσεις, ώστε να υπάρχει φτηνό, ποιοτικό νερό με συνεχή παροχή και για να βοηθηθούν δραστηριότητες ανάπτυξης στο δήμο μας και στο νησί μας. Άλλωστε ‘όπως έχουμε αναφέρει ξανά για ανάπτυξη σε οποιονδήποτε τομέα (κτηνοτροφία-γεωργία-τουρισμός-βιοτεχνίες κλπ) το νερό είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, μονιμοποίηση προσωπικού στο σύνολο των εργαζομένων που ασχολούνται με την ύδρευση-αποχέτευση-άρδευση, ώστε οι παροχές υπηρεσιών να είναι υψηλές, όπως απαιτεί η διαχείριση ενός τέτοιου αγαθού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την κατάργηση της κοινοτικής οδηγίας που αφορά δραστηριότητες γύρω από το νερό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση υλοποίηση όλων των έργων με κρατική χρηματοδότηση χωρίς ΣΔΙΤ (συγχρηματοδότηση από ιδιωτικό τομέα), για να μην υπάρχει δυνατότητα να μπουν από την πίσω πόρτα ιδιώτες στη διαχείριση του νερού.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους του συνδημότες μας να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να αποτρέψουμε τα σχέδια τους.

Πρέπει να καταλάβουν όλες οι κυβερνήσεις που διαχρονικά έχουν τις τύχες του λαού μας, ότι το νερό είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό για την ύπαρξη της ζωής και δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, για να αισχροκερδούν λίγοι στις πλάτες των πολλών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Βαξεβάνης Σταύρος

Κλομιδιώτης Θέμης

Μαργαρίτης Χαράλαμπος

Πανταχός Αντώνης

Σαλταμάρας Γιώργος

Συκάς Γιάννης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο