Συνάντηση Πετρέλλη με τον σύλλογο των Τρίτεκνων Οικογενειών της Λέσβου

Με τους εκπροσώπους του συλλόγου των 764 Τρίτεκνων Οικογενειών Λέσβου συναντήθηκε χθες (26-4) ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πετρέλλης. Του του επέδωσαν υπόμνημα των προβλημάτων και διεκδικήσεων του κλάδου τα οποία και του ανέπτυξαν για πληρέστερη ενημέρωση του. Το κυριότερο βέβαια αίτημα τους είναι η εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους, αλλά και άλλα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που αφορούν σε διευκολύνσεις για την απόκτηση κατοικίας, πριμοδότηση των τριτέκνων στα κριτήρια διορισμού στο δημόσιο, στέγασης και σίτισης των τριτέκνων φοιτητών στις φοιτητικές εστίες, μεταγραφών των τριτέκνων αδελφών που είναι φοιτητές σε διαφορετικές πόλεις, κ.α. Η συζήτηση επεκτάθηκε στο δημογραφικό και στην υπογεννητικότητα . Σοβαρό επακόλουθο να φθίνει ο πληθυσμός της χώρας και να ερημώνει η ύπαιθρος με ασφυκτική κατάσταση στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό κ.α. που όλα αυτά καθιστούν μονόδρομο και άμεσα αναγκαίο την στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών.

Στη συνέχεια συνδέθηκε στο ραδιόφωνο Λήμνος ΦΜ,. όπου με την ρεπόρτερ Δέσποινα Βασιλειάδου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα ζητήματα της Λήμνου,τα οποία «τηλεγραφικά» συνοψίζονται κυρίως σε : Ενιαίος μειωμένος Φ.Π.Α για όλα τα νησιά του νομού. Ποιοτική, γρήγορη και οικονομική σύνδεση των νησιών. Μέτρα για την επίλυση του δημογραφικού με κίνητρα ειδικά για τους νέους ώστε να μείνουν στην Λήμνο. Μέτρα για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα αγριοκούνελα.

Σήμερα ο Γιώργος Πετρέλλης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των Εποχιακών Πυροσβεστών, ενώ το απόγευμα – βράδυ θα μεταβεί στα χωριά Κάπη και Πελόπη

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο