Επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή Γ. Πετρέλλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Καθώς μπαίνουμε πια (ως 31/10) στη θερινή περίοδο, ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πετρέλλης «χτυπά το καμπανάκι» της επαγρύπνησης για την προστασία των δασών και την εν γένει ασφάλεια του νησιού μας, με αφορμή την χθεσινή επίσκεψή του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Διαπίστωσε και επί τόπου την υποστελέχωση της Υπηρεσίας αλλά και την αγωνία των εργαζομένων για την επερχόμενη θερινή σεζόν παρά την εν γένει επιχειρησιακή ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν το φετινό καλοκαίρι που όπως όλα δείχνουν αναμένεται ιδιαίτερα θερμό λόγω και της κλιματικής αλλαγής.

Ακόμη, συζήτησε με πολλούς εποχικούς πυροσβέστες και ενημερώθηκε για τα επί μέρους προβλήματά τους όπως η ομογενοποίηση του προσωπικού, η μονιμοποίηση, η εφαρμογή και επικαιροποίηση του ν.3938/2011 που θεσπίστηκε επί ΠΑΣΟΚ, η εξάλειψη των ανισοτήτων σε αμοιβές και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η παροχή σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας.

Όλα τούτα δημιουργούν κλίμα ανησυχίας γι’ αυτό και ο Γ. Πετρέλλης καλεί την Κυβέρνηση έστω την τελευταία στιγμή να πάρει τα απολύτως αναγκαία μέτρα και τους πολίτες να επαγρυπνούν.

Στα Βορειόχωρα του Μανταμάδου: Αφού όπως όλοι (Λέσβιοι και οι επισκέπτες) αυτές τις μέρες ανάβουν το κερί τους και τιμούν τον Ταξιάρχη, μετά ο Γ. Πετρέλλης πέρασε από τα βορειότερα χωριά και στη Κάπη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον εκπρόσωπο της Τ.Α., γνωστούς και φίλους που τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα τους όπως ενίσχυση και προστασία κτηνοτρόφων, διάθεση του γάλακτος κ.α, και βέβαια την αγωνία τους για συνεχή πληθυσμιακή συρρίκνωση και ερήμωση των χωριών.

Με αφορμή την Κάπη και την Πελόπη που βρίσκονται στην ενδοχώρα μακριά απ’ τις ακτές, ο Γ.Πετρέλλης επεσήμανε την ανάγκη να χρηματοδοτηθούν καινοτόμες ιδέες και δράσεις που θα εξασφαλίζουν και γι’ αυτά τα χωριά μερίδιο από τον Τουρισμό.

Σήμερα : Ο Γ. Πετρέλλης θα επισκεφθεί την Διεύθυνση Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών και θα συναντηθεί με τον σύλλογο καταστημάτων εστίασης ΑΣΠΙΔΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο