Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μείωση των εισακτέων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα το Καρλόβασι και κυρίως το τμήμα των Μαθηματικών, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Α’ βαθμίδας, Μιχαήλ Ανούσης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη το μεσημέρι παρουσίασε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα 2 τελευταία χρόνια, με τη δραματική μείωση των εισακτέων η οποία απειλεί τη βιωσιμότητα του τμήματος και ανέφερε ότι υπάρχει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών να προτείνουν στο υπουργείο Παιδείας την ένταξη του τμήματος και στο 4ο επιστημονικό πεδίο, ενώ σήμερα είναι μόνο στο 2ο.Σύμφωνα με τον κ. Ανούση αυτό είναι κάτι που γίνεται σήμερα για πολλές σχολές του Πανεπιστημίου Αιγίου που είναι σε περισσότερα από ένα επιστημονικό πεδίο.

Από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το Πανεπιστήμιο στο Καρλόβασι αναφέροντας ότι ο Δήμος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει την κτιριακή υποδομή αλλά και να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Ανέφερε ότι η μείωση των εισακτέων τα δυο τελευταία χρόνια προέκυψε μετά τη δημιουργία δύο ισάξιων τμημάτων στην Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και λόγω της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ. Ο Κ. Λυμπέρης σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ιδρύθηκε στην ακριτική Σάμο για εθνικούς λόγους οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχουν εκλείψει το αντίθετο μάλιστα δήλωσε με έμφαση.

Πηγή : ertnews.gr

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο