Δήμος Μυτιλήνης | Κινήθηκε η αυτόφορη διαδικασία μετά την μήνυση του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού στον κ.Μαρινάτο

Χθές το απόγευμα κινήθηκε η αυτόφορη διαδικασία για τον κ.Σωτήρη Μαρινάτο όπως γνωστοποιεί με ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Τσακύρης, μετά από μήνυση που κατέθεσε για τα όσα έγραψε και δημοσίευσε στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του ΄Δήμου Μυτιλήνης.

Ο κ.Τσακύρης στη σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει :

Μετά τα όσα συκοφαντικά δημοσίευσε χθες ο έμμισθος Δ/νων Σύμβουλος της ΑΔΕΛ ,υποψήφιος με τον αντίπαλο συνδυασμό κ. Μαρινάτος, ότι υιοθετεί, σχετικά περί τέλεσης εκ μέρους μου σοβαρών ποινικών αδικημάτων που μου καταλογίζει ο Δήμαρχος και που αφορούν την οικονομική διαχείριση εκ μέρους μου των υποθέσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού ,ενώ γνωρίζει πως δεν υπάρχει τίποτα και για τα όσα εμφανίστηκε ως τιμητής και Δικαστής, κατέθεσα ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ μήνυση. Ο κ. Μαρινάτος οδηγήθηκε στο Τμήμα κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Εχω δηλώσει πως με την τιμή μου , την ηθική μου, την εντιμότητα και το έργο που επιτέλεσα επί 4 έτη στεγνώνοντας τη ψυχή μου δε θα επιτρέψω σε κανένα να παίξει και να σκυλεύσει για να διαφημιστεί ώστε να μαζέψει ψήφους. επειδή δεν έχει τίποτε άλλο να διαφημίσει…….. …

Ως εδώ ……

Οσον αφορά τον ηθικό αυτουργό σε όλο αυτό ,θα κληθεί κι αυτός να δώσει τις εξηγήσεις του στη Δικαιοσύνη λίαν συντόμως. Οι εκλογές κύριοι δεν κερδίζονται με ανήθικους τρόπους.

Η κοινωνία θέλει φάρμακο κι όχι δηλητήριο. Καντε εντιμο αγωνα κι αφήστε την ήρεμη ….

Η δήλωση του κ.Μαρινάτου είχε ώς εξής :

«Τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες του νησιού γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς φαινομένου: ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Κουφέλου κατηγορείται από τον απερχόμενο Δήμαρχο, κ. Στρατή Κύτελη, για βαρύτατες παρατυπίες. Κατ’ αυτό τον τρόπο διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο και τοξικό προεκλογικό τοπίο.

Οι αιχμές που αφήνει ο κ. Κύτελης γύρω από το πρόσωπο του κ. Τσακύρη και σε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του ως αντιδημάρχου αγγίζουν τα όρια σοβαρών, τουλάχιστον για ένα δημόσιο πρόσωπο, ποινικών αδικημάτων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας είναι αδιάφορο το γεγονός ότι με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης δόθηκαν στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού 600.000 Ευρώ, χωρίς, ωστόσο, να υλοποιηθούν στα χωριά και στις δημοτικές ενότητες οι συμφωνηθείσες εκδηλώσεις. Χρήματα, φυσικά, που έχουν βγει από τις τσέπες των δημοτών Μυτιλήνης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, θα προσδοκούσε κανείς να υπάρχει η πολιτική ευθιξία από πρόσωπα που διεκδικούν το αξίωμα του Δημάρχου να θέσουν εκτός του ψηφοδελτίου τους όλους εκείνους που είναι ύποπτοι για τέλεση σοβαρότατων αδικημάτων, πόσω μάλλον σε βάρος του δημοσίου. Τρεις ημέρες πριν από την οριστική υποβολή των ψηφοδελτίων, τέτοια πρόθεση από τον κ. Κουφέλο δεν φαίνεται να υπάρχει, τη στιγμή που η υπόθεση έχει φτάσει στον Εισαγγελέα και έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Στο τέλος της ημέρας, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται κιόλας. Για αυτό το λόγο θέτω ευθέως τα εξής ερωτήματα προς τον κ. Κουφέλο: Ποια είναι η θέση του για τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Κύτελης; Πρόκειται να κάνει κάτι σε σχέση με το ανακύπτον ζήτημα ή θα μείνει αδρανής, τηρώντας ενοχική σιγή ιχθύος;»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο