Λέσβος | Ολιγωρία στη λειτουργία της Δ. Πινακοθήκης Αγίας Παρασκευής καταλογίζουν οι δωρητές

Μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται για την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγίας Παρασκευής Λέσβου , διαπιστώνουν οι δωρητές των έργων και καταλογίζουν ολιγωρία στην δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου.

Ο Δημήτρης και η Μάγδα Αναγνωστή το 2017 δώρισαν 250 έργα από την προσωπική τους συλλογή, πίνακες, γλυπτά, σκίτσα , 200ων περίπου καλλιτεχνών, μία συλλογή αντιπροσωπευτική των τεχνών του 20ου αιώνα , με την προϋπόθεση να λειτουργήσει στην γενέτειρά τους Αγία Παρασκευή.   Αφιέρωσαν δε, αυτό το έργο στον πατέρα τους, αείμνηστο  Χριστόφα Αναγνωστή,  που διετέλεσε πρόεδρος του χωριού επί 4 τετραετίες και άφησε μεγάλο έργο στον τόπο.

Ο τότε ενιαίος δήμος Λέσβου, έκανε δεκτή την προσφορά και παραχώρησε ένα παλιό βιομηχανικό δημοτικό ακίνητο στην είσοδο του χωριού και έγιναν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Ξεναγώντας την κάμερα της ΕΡΤ στην πινακοθήκη η Μάγδα Αναγνωστή, αρχιτέκτονας συλλέκτρια ειδών τέχνης, σημείωσε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει ενώ παίρνουμε συνεχώς διαβεβαιώσεις ότι οι εργασίες ολοκληρώνονται. Υπολείπονται η τοποθέτηση παντζουριών για να μην καταστρέψει το φως τα έργα, η έκδοση λευκώματος για τα έργα με υλικό που δώσαμε εμείς, η πρόσληψη προσωπικού και η εγκατάσταση ίντερνετ» Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι όλα αυτά θα ολοκληρωθούν και θα κάναμε φέτος το καλοκαίρι τα εγκαίνια. Το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό και για άλλη μια χρονιά η πινακοθήκη θα μείνει κλειστή. Νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν  κατέληξε η δωρήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ είπε ότι «φυσικά και είναι στο σχεδιασμό μας και στις προθέσεις μας να λειτουργήσει η δημοτική Πινακοθήκη αλλά δεν τα καταφέραμε μέχρι στιγμής. Λόγοι οικονομικοί αλλά και άλλων αναγκών που συνεχώς προκύπτουν στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού δεν μας επέτρεψαν μέχρι στιγμής να τα καταφέρουμε. Δεν είναι εύκολο ούτε πόρους να βρούμε , ούτε να προσλάβουμε προσωπικό γι’ αυτό το σκοπό» σημείωσε η κ. Ιωακείμ.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Αφήστε ένα σχόλιο