Σταύρος Πολίτης | «Ο δρόμος Μεγαλοχώρι – Αγιάσος δημοπρατήθηκε το 2021 και μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί σύμβαση κατασκευής»

Δεκα χρονια η ιστορια του εργου. Το υποσχεθηκε προεκλογικα το ετος 2019, στην ιδιαιτερη πατριδα του το Μεγαλοχωρι, και ο σημερινος Περιφερειαρχης κ.Κωστας Μουτζουρης.Το ξαναυποσχεται τωρα για την επομενη τετραετια θριαμβολογωντας μαλιστα, οτι συντομα θα υπογραφει εργολαβικη συμβαση.

Χαθηκαν ομως τεσσερα χρονια, με ζημιά της Τοπικης οικονομιας.

Το εργο δημοπρατηθηκε Οκτωβριο 2021 με προυπολογισμο 5.000,000 ευρω και μεχρι σημερα δεν εχει υπογραφει συμβαση κατασκευης.

Καθυστερηση δυο χρονων δυστυχως.

Οι αποφασεις της Επιτροπης Διαγωνισμου και της Οικονομικης Επιτροπης της περιφερειας που προισταται ο κ,Περιφερειαρχης ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΑΝ δυο φορες απο το Εφετειο Πειραια.

Αν η Περιφερεια ειχε συμμορφωθει με την 1η Εφετειακη Αποφαση, σημερα το εργο θα ειχε παραδοθει για χρηση στην τοπικη οικονομια.

Συγγνωμη λοιπον επρεπε να ζητησει ο κ.Μουτζουρης για την διχρονη καθυστερηση απο τον κακο χειρισμο  που δημιουργησε ερωτηματικα και οχι θριαμβολογιες.

Ειναι το εργο αυτο ενταγμενο σε ενα ευρυτερο οδικο αναπτυξιακο σχεδιασμο της περιοχης που θα του δωσει μεγαλυτερη αξια.Οχι. Η κινηση  λεωφορειων απο Αγιασο προς Πλωμαρι θα συνεχισει να ειναι αδυνατη και θα περιοριστει στα μικρα επιβατικα οχηματα  η τουριστικη κινηση μεταξυ τους.

Ειναι αναγκη λοιπον και προταση τωρα που ο κΜουτζουρης γυριζει προεκλογικα τα χωρια και υποσχεται Μελετες για τοπικα Δημοτικα εργα , να προκηρυξει και αναθεσει αμεσα , ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ στον οδικο αξονα Αγιασος-Πλωμαρι-Γερα, και να ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ετσι θα μεγιστοποιηθει η αξια του εργου Αγιασου -Μεγαλοχωριου και δεν θα αποτελει χρησιμη μεν αλλα αποσματικη οδικη παρεμβαση.

ΣΤΑΥΡΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ
τ Προεδρος Νομαρχιακου Συμβουλιου.

Φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο