Λέσβος | Η κοινωνία των πολιτών ζητά να μη δοθεί άδεια επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών στο Σκαλοχώρι

Στο ΣτΕ θα προσφύγει η επιτροπή αγώνα κατά της επέκτασης της άδειας λειτουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών στο Σκαλοχώρι.

Η μονάδα, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1998 και το 2017 πήρε παράταση για άλλα πέντε χρόνια λειτουργίας. Και ενώ η τοπική κοινωνία περίμενε ότι η δράση της μονάδας θα σταματούσε στην περιοχή εντούτοις διαπίστωσαν ότι υπάρχει αίτημα όχι μόνο συνέχισης λειτουργίας αλλά και επέκτασής της από 50 στρέμματα που είναι σήμερα , σε 300 στρέμματα.

Έντεκα σύλλογοι της περιοχής μαζί με την τοπική κοινότητα Σκαλοχωρίου και τους συλλόγους αλιέων συγκρότησαν την επιτροπή αγώνα ενώ συντάσσονται με ψηφίσματά τους και οι όμορες κοινότητες.

Ήδη ο δήμος Δυτικής Λέσβου σε συνεδρίασή του ομόφωνα τάχθηκε κατά της παράτασης της άδειας της μονάδας ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στις εικόνες αποτυπώνεται η κατασταση στο βυθό της περιοχής , που φαίνεται η ερήμωση του βυθού κοντα στη μονάδα, και το δάσος με τις ποσειδωνίες πέρα από τη μονάδα.

«Η λειτουργία της μονάδας τόσα χρόνια στην περιοχή είναι επιβαρυντική και για το περιβάλλον  και για τις τοπικές κοινωνίες, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου εκ μέρους της επιτροπής αγώνα ο Χρήστος Χατζηλίας. Πριν από 25 χρόνια είχε δοθεί άδεια από την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει η μονάδα, τώρα όμως που βλέπουμε τί δημιουργεί, θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουμε για το ποια ανάπτυξη θέλουμε».

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο