Πρώτο κουδούνι και αγιασμός στα σχολεία της Λέσβου | (ΒΙΝΤΕΟ) | Δηλώσεις πολιτικών

Οι μαθητές επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία. Πρώτο κουδούνι για τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας, με εξαίρεση τα σχολεία στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σήμερα το πρωί γίνεται ο αγιασμός, στη συνέχεια οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν. Από αύριο Τρίτη, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των κενών στα σχολεία. Αναλυτικότερα, στη Γενική Εκπαίδευση, προσλήφθηκαν 8.746 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια, και 4.898 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια. Επιπλέον, 192 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 και ΤΕ16 προσλήφθηκαν σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων ενώ διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 39 αναπληρωτές κλάδων/ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην Ειδική Αγωγή, προσλήφθηκαν 7.360 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια και 1.976 εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ωστόσο, υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000, και για αυτό ζητούν να γίνονται περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών στην πρώτη φάση.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της, καθώς και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Πηγή : ertnews.gr

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Πρώτο κουδούνι και αγιασμός πραγματοποιήθηκε σήμερα στα σχολεία της Λέσβου. Ευχές από τον Περιφερειάρχη και τους υποψήφιους Δημάρχους Μυτιλήνης.

Δείτε πλάνα από τον αγιασμό στα Εκπαιδευτήρια «Πλάτωνος» στη Μυτιλήνη :

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και των υποψήφιων δημάρχων Μυτιλήνης, Πανάγου Κουφέλου και Παναγιώτη Χριστόφα.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα προς τους μαθητές και μαθήτριες της Σχολικής Κοινότητας και το Εκπαιδευτικό προσωπικό των Σχολικών μονάδων :

« Με βαθύ αίσθημα αγάπης προς την εκπαιδευτική λειτουργία και τη μέθεξη μεταξύ ‘’Δασκάλου’’ και ‘’Μαθητή’’, εύχομαι σε όλους καλή σχολική χρονιά. Με την πολυετή εμπειρία μου ως υπηρέτη της εκπαίδευσης ,τους καλώ όλους , να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό σ’ αυτή τη προσπάθεια που ξεκινά με την έναρξη του νέου κύκλου μαθημάτων , με επίγνωση της σημαντικότητας κάθε στιγμής, για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Με την επίγνωση των σημαντικών προκλήσεων που θα κληθεί ο καθένας να αντιμετωπίσει. Ειδικότερα προς τους μαθητές, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η ‘’Γνώση’’ είναι το σημαντικότερο όπλο που θα τους δώσει τη δύναμη να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές ανάγκες τους, ως μέλη της Κοινωνίας αλλά και στη προσωπική τους ζωή. Το διάβασμα που πρέπει να κάνει ο καθένας στην πυραμίδα της Εκπαίδευσης και η πολλαπλή επιρροή του στην ανάπτυξη του καθενός, δεν αντικαθίσταται από οποιοδήποτε άλλο μέσο της τεχνολογίας. Είσθε μία γενιά που έχει άπειρη πληροφορία, αλλά πρέπει να τη μετατρέψετε σε γνώση μαζί με τους δασκάλους σας. Για σας , για τους δασκάλους σας, για την ίδια την Επιστήμη. Ειδικότερα μετά τις τελευταίες προκλήσεις των Φυσικών Καταστροφών που υπέστη η πατρίδα μας, να γνωρίζετε ότι σας έχει ανάγκη, εσάς και τη γνώση που θα αποκτήσετε. Τέλος προς την αγαπημένη κοινότητα των Εκπαιδευτικών Λειτουργών , θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ως Περιφερειακή Αρχή και εφ’ όσον ο Λαός του Βορείου Αιγαίου έτσι αποφανθεί, στεκόμαστε δίπλα σας με ανταπόκριση σε κάθε αίτημά σας , σύμφωνα με τις δυνάμεις μας, όπως και ως τώρα πράξαμε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους.»

Αυτοδιοικητική κίνηση «Μπροστά»

Δήλωση του επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μας γεμίζει αισιόδοξα συναισθήματα αλλά μας φέρνει αντιμέτωπους με την ευθύνη μας απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η ενίσχυση της «σχολικής αίθουσας» είναι απαραίτητη. Η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου, η κατασκευή Μουσικού Σχολείου, πάγια αιτήματα, είναι άμεσες προτεραιότητες για μας. Η ανέγερση νέων νηπιαγωγείων, σύμφωνα με τις πληθυσμιακές ανάγκες σε χωριά και πόλη, η αναβάθμιση των υπαρχόντων και η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών είναι εξίσου άμεση προτεραιότητα στον προγραμματισμό μας.

Ευθύνη μας είναι η ένταξη των υπόλοιπων σχολικών μονάδων, στην πόλη και στα χωριά, στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του νέου ΕΣΠΑ.

Χρειάζεται στόχος, οργάνωση, θέληση. Χρειάζεται να πιστεύουμε πως μπορούμε να πάμε μπροστά. Θα πάμε!

Με όλη μου την καρδιά εύχομαι καλή σχολική χρονιά στην ελπιδοφόρα μας νέα γενιά τους μαθητές μας, στους πυλώνες της εκπαίδευσής μας τους δασκάλους τους και στους βράχους της οικογένειας, τους γονείς τους!»

«Νέα Δράση, Νέος Δήμος»

Ανακοίνωση Υποψηφίου Δημάρχου Μυτιλήνης

Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία εκτός των μαθητών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Δράση, Νέος Δήμος», Πανάγος Κουφέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητοί μαθητές,
Καλώς ορίσατε σε μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη ευκαιρίες, ανακαλύψεις και
προκλήσεις. Η Εκπαίδευση αποτελεί την αφετηρία για ένα φωτεινό μέλλον.
Με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, ανοίγουμε την πόρτα για ένα νέο κεφάλαιο
στη ζωή των νέων μας πολιτών. Είναι μια στιγμή γεμάτη ελπίδα και ανανέωση. Είναι
εδώ που η εκπαίδευση γίνεται το κλειδί προς το μέλλον.
Στην πορεία προς την επιτυχία και τη δημιουργία, η εκπαίδευση είναι η βάση πάνω
στην οποία χτίζουμε τις φιλοδοξίες μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εξοπλιζόμαστε
με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την κριτική σκέψη που απαιτούνται για να
διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για την κοινωνία
μας.
Θυμηθείτε πάντα ότι η εκπαίδευση είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Είναι
σημαντικό να εργαστείτε σκληρά, να είστε προσηλωμένοι και να εκμεταλλευτείτε τη
γνώση που σας προσφέρεται. Θα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις ικανότητές
σας και να είστε περήφανοι για τα επιτεύγματά σας.
Αυτή τη σχολική χρονιά όλοι εμείς , πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση με
πολύτιμες προτεραιότητες την Ποιότητα και τις Ευκαιρίες για Όλους.
Ας ξεκινήσουμε με δεσμεύσεις και δράσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο
για όλους μας. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.
Η σκέψη μας στα παιδιά της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βρίσκονται στη
δυσάρεστη θέση να μην έχουν τη δυνατότητα να χαρούν αυτή την πρώτη ημέρα στα
θρανία , τη χαρά της επανασύνδεσης και της ομαλής ένταξης στη μάθηση!
Στους μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς , ευχόμαστε Καλή σχολική χρονιά»!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο