Διέκοψε για την Τετάρτη (20/09) το Εφετείο για την υπόθεση της Ερατώς

Για τη Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό της δολοφονίας της 24χρονης Ερατούς το Μάιο του 2019 στη Μυτιλήνη, από τον εν διαστάσει σύζυγό της, που ζητάει  την άρση της ποινής των ισοβίων χωρίς ελαφρυντικά που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης, δίπλα στη μητέρα της Ερατούς,  μανάδες γυναικών που δολοφονήθηκαν από το χέρι άλλων ανδρών. Εκεί ήταν η μάνα της Γαρυφαλλιάς της γυναίκας που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο τον Ιούλιο του 2021, όταν ο δράστης την πέταξε από τα βράχια μέσα στη θάλασσα. Εκεί  ήταν και η μάνα της Σοφίας, της γυναίκας που δολοφονήθηκε το Μάρτιο του 2020 όταν αστυνομικός δράστης σύζυγος, σκότωσε τη γυναίκα του έξω από σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά και σκότωσε και τη Σοφία, φίλη και συνάδελφό της.

Έξω από το δικαστήριο βρέθηκαν για ακόμα μια φορά φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες και ο σύλλογος προοδευτικών γυναικών Λέσβου, η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, η επικεφαλής της ΛΑΣ στο δήμο Μυτιλήνης, για να υποστηρίξουν το αίτημα της οικογένειας της Ερατούς,  τα ισόβια να παραμείνουν ισόβια.

Η δίκη έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές με αίτημα του δράστη.  Οι μανάδες των δολοφονημένων γυναικών κατηγόρησαν την πολιτεία για την ανάλγητη στάση καθώς οι αλλεπάλληλες αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης προκαλούν μεγάλη ψυχολογική πίεση αλλά και οικονομική αιμορραγία στις οικογένειες  οι οποίες δεν έχουν από πουθενά καμία στήριξη.   

Πηγή κειμένου : ertnews.gr
Φωτο : Γ. Μπαλτάς

Ρεπορτάζ : Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο