Βρέθηκε άλογο σε άθλια κατάσταση στους Αγίους Αναργύρους στον Ασώματο

Μετά από ενέργειες η Κιβωτός Μυτιλήνης βρήκε την λύση στην φιλοξενία και την μεταφορά του αλόγου που είχε βρεθεί χθές σε εξαθλιωμένη κατάσταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Ασώματου.

ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (25/10/2023, ωρα 09:30): Βρέθηκε φιλοξενία ΚΑΙ μεταφορά για το αλογάκι. Αυτή τη στιγμή μεταβαίνουν στο σημείο που αρχικά εντοπίστηκε άτομα για να ελέγξουν την κατάστασή του και να οργανώσουν τη μεταφορά του

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (24/10/2023, ώρα 13:58):

Μόλις επικοινωνήσαμε με τη Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου (τηλ 2251042236). Οι υπάλληλοι με τους οποίους μιλήσαμε (ο Δντης δυστυχώς ειναι σε άδεια) μας είπαν ότι τα ιπποειδή ειναι αρμοδιότητα των δήμων! Μόλις τους ενημερώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει (δες στα σχόλια), μας είπαν ότι αυτοί είναι αρμόδιοι για τα ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ιπποειδή. Όταν τους είπαμε πώς ούτε αυτό ισχύει (Ο νόμος μιλάει για ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ιπποειδή, δεσποζόμενα ΚΑΙ αδέσποτα), μας είπαν ότι δεν μπορουν να το περιθάλψουν. Όταν τους είπαμε ότι την περίθαλψη θα την αναλάβουμε εμείς αλλά αυτοί πρέπει να το περισυλλέξουν, μας είπαν ότι δεν υπάρχει ούτε συνεργείο ούτε χώρος φιλοξενίας.

Ο σχετικός νόμος είναι η Υπουργική Απόφαση 726/107637/2022 – ΦΕΚ 2028/B/21-4-2022, ‘Αρθρο 15 (το πλήρες κείμενο στα σχόλια).

Επί 1.5 ΧΡΟΝΟ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει και παρανομεί! Εδώ και ΔΥΟ μήνες η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης! ΠΟΣΑ ΑΛΟΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ για να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να εφαρμοστούν οι νόμοι σε αυτο το νησί!;!;!

*********************

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ (24/10/2023) ΞΑΝΑ τα ίδια! Το άλογο βρέθηκε στην κατάσταση που βλέπετε στους Αγίους Αναργύρους περιοχή Ασωμάτου Λέσβου, από περαστικούς. Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και η Δνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (που είναι αρμόδια για να ελέγξει αν το άλογο είναι τσιπαρισμένο, να του πρσφέρει κτηνιατρική φροντίδα και να το περισυλλέξει). Ψαχνουμε ΑΜΕΣΑ προσωρινή φιλοξενία για το άτυχο ζώο μέχρι να το παραλάβουν οι αρμόδιες αρχές! Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης

ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο