«Δρόμοι της Συμπερίληψης» στη Μυτιλήνη

H ανάδειξη της δύναμης της συμπερίληψης και της συνύπαρξης σε ασφαλείς κοινότητες και σε ασφαλή σχολεία είναι ο στόχος των δράσεων που διοργανώνουν ανά την Ελλάδα , το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, η Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο», και το Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς .

Oι δράσεις θα ξεκινήσουν από τη Μυτιλήνη το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Εργαστήρι Παιδαγωγικών Πειραματισμών Λέσβου.

«Η άγνοια και ο φόβος του διαφορετικού, οι αντιδραστικές ιδέες υπονομεύουν το ανοιχτό συμπεριληπτικό σχολείο και στερούν όλα τα παιδιά από τον πλούτο της ανταλλαγής και της συνύπαρξης. Απέναντι στις ιδέες αυτές προτάσσουμε τον αλληλοσεβασμό, τη γνώση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, την ενεργή στάση απέναντι σε κάθε μορφής διάκριση και ρητορική του μίσους» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση στα Κεντρικά Λύκεια στη Μυτιλήνη ενώ το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσουν εργαστήρια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδω

Η είσοδος σε όλα τα εργαστήρια είναι ελεύθερη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής μέχρι τις 6/12/2023. Θα ειδοποιηθούν με email σε κάθε περίπτωση.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΔΩ!

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα εργαστήρια της Κυριακής πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους!

Όλα τα εργαστήρια είναι βιωματικά, συμμετοχικά, περιλαμβάνουν ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες με σωματική επαφή και κίνηση στο χώρο και στο έδαφος. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες είναι απαραίτητο να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στον χώρο (και στο έδαφος) και να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Για περισσότερες πληροφορίες, 210-6541600 / info@theatroedu.grcontact@simeio.org.gr

Το πρόγραμμα της Λέσβου γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήρι Παιδαγωγικών Πειραματισμών Λέσβου (επικοινωνία: ergastiriPPL@gmail.com) και με το Εργαστήριο Συλλογικών Δράσεων και Κοινωνικών Κινημάτων του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το εργαστήριο «Η τριμερής» είναι μέρος του επιμορφωτικού κύκλου του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η συμμετοχή του Σημείου γίνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο