Χίος | Σε άθλια κατάσταση οι λαϊκές πολυκατοικίες στο Χριστό Βαρβασίου | (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκονται 120 διαμερίσματα σε 12 πολυκατοικίες περίπου από το 2000 με τους κατοίκους να συνεχίζουν να διαμένουν σε περίπου 60 από αυτά στην περιοχή Χριστός Βαρβασίου στη Χίο. Οι πολυκατοικίες έχουν κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1970. Μάλιστα στο ιδιαίτερα επικίνδυνο κτίριο 407 διαμένει ακόμη και σήμερα μία οικογένεια, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Μιχάλης Τσακός, κληρονόμος διαμερίσματος στις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου. Όπως ανέφερε ο κ. Τσακός η οικογένεια έχει πάρει μια μικρή παράταση, μετά από ειδοποίηση της Αστυνομίας να εκκενώσει άμεσα το κτήριο, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί κατάλυμα. Το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο από τη δεκαετία του 1990.

Το παράλογο του πράγματος πέρα από το γεγονός, ότι από το κτήριο έχουν φύγει εδώ και χρόνια οι πρώτοι δικαιούχοι, είναι επίσης ότι μέσα σε αυτά τα σχεδόν 25 χρόνια, που συζητείται το θέμα των πολυκατοικιών δεν έχει βρεθεί λύση από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο Χίου. Όπως τόνισε ο κ. Τσακός, πολλοί από τους δικαιούχους των κατοικιών δεν έχουν καν παραχωρητήρια με συνιδιοκτήτη ακόμα και σε ποσοστό 80% το Κράτος.
Πάντως το συγκεκριμένο συγκρότημα, που γειτνιάζει και με το σχολικό συγκρότημα του 1ου-3ου Ενιαίων Λυκείων Χίου είναι σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάζεται οπωσδήποτε επέμβαση των υπηρεσιών για να ελέγξουν και πάλι τη στατικότητά τους και την ασφάλεια που παρέχουν.

Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το θέμα των εργατικών πολυκατοικιών, συνολικά, θα πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου αλλά και στην συνάντηση των δυο βουλευτών του νησιού , του Δήμαρχου και του Αντιπεριφερειάρχη, που όπως είπε, είναι προγραμματισμένη για το τέλος Ιανουαρίου.

Πηγή : ertnews.gr / Ρεπορτάζ Θ. Πυλιώτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο