Επιστολή Π. Παρασκευαΐδη για τις κενές θέσεις σε σχολεία της Δυτικής Λέσβου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη με θέμα την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στα σχολεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) έστειλε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.

Η επιστολή

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 873/25-1-2024 έγγραφο του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της υπ’ αριθμ. 3/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, διαφαίνεται πως ενώ έχει περάσει σχεδόν το ήμισυ της εκπαιδευτικής χρονιάς και τα κενά από διδάσκοντες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Καλλονής αλλά και κατ’ επέκταση όλων των σχολείων του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνεχίζονται!!

Επειδή η παραπάνω κατάσταση παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Επειδή η έλλειψη διδακτικού προσωπικού δημιουργεί συνεπακόλουθα γνωστικά και μαθησιακά κενά, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως, δυστυχώς παγιώνονται.

Επειδή η φοίτηση στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, αλλά εξίσου υποχρεωτική είναι και η εξασφάλιση από πλευράς Πολιτείας στελέχωσης των Σχολείων κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό.

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τόσο εμένα όσο και το Δήμο Δυτικής Λέσβου για τις ενέργειες σας στην κατεύθυνση ΜΟΝΙΜΗΣ κάλυψης όλων των κενών που υπάρχουν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Καλλονής Λέσβου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο