Λέσβος | Την ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής ζήτησαν οι αγρότες στη δυναμική κινητοποίηση | (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αγανάκτηση τους για την οικονομική δυσπραγία που βιώνουν εξέφρασαν αγρότες και αγρότισσες της Λέσβου, που σήμερα πραγματοποίησαν για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία.

Η συγκέντρωση των αγροτών με τα τρακτέρ και τα οχήματά τους, αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του νησιού στον κόμβο της Αγίας Παρασκευής, όπου από τις 12:00- 2:00 το μεσημέρι έκλειναν ανά τακτά διαστήματα για λίγα λεπτά το κεντρικό οδικό δίκτυο Καλλονής- Μυτιλήνης, ενώ ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Καλλονής.

Όπως σημείωσαν σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου το κύριο αίτημά τους είναι η ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής για να μπορέσουν να μείνουν στα χωράφια τους. «Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης είναι ψίχουλα και κανένα ουσιαστικό όφελος δεν έχουν για τους αγρότες» σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Καραγιάννης.

Οι αγρότες και οι αγρότισσες, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση μίλησαν για μεγάλα προβλήματα στον κλάδο που επιδεινώθηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ δήλωσαν, ότι θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις των συναδέλφων τους στο πανελλαδικό μπλόκο.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο