Δυτική Λέσβος | Συνάντηση της Ζ. Ιωακείμ με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων της Αγ. Παρασκευής

Συνάντηση με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής είχε το περασμένο Σαββάτο 24 Φεβρουαρίου στους φιλόξενους χώρους του Μουσείου Βιομηχανικής ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχαρώ Ιωακείμ.

Κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις παραδοσιακές αποκριάτικες εκδηλώσεις  που οργανώνονται στην Αγία Παρασκευή το  τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα. Καθώς επίσης και σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και στην Αγία Παρασκευή, τις ημέρες του Πάσχα.

Η κ. Ιωακείμ έκανε γνωστό ότι από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο ανατέθηκε η μελέτη επισκευής της βιβλιοθήκης «Πέπη Δαράκη» ούτως ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσει η απαραίτητη μελέτη από πλευράς βιβλιοθηκονομίας, ώστε η βιβλιοθήκη να λειτουργήσει σε όφελος της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας. Επίσης θα γίνει προσπάθεια ώστε η βιβλιοθήκη να ενταχθεί σε πρόγραμμα δικτύου βιβλιοθηκών με ηλεκτρονική ενημέρωση για τα βιβλία που διαθέτει.   

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ενημέρωσε επίσης για το ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβληθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων η μελέτη του δρόμου που θα συνδέει την Αγία Παρασκευή με τον αρχαιολογικό χώρο της Κλοπεδής (ιερό του Ναπαίου Απόλλωνα) στην προοπτική της συνέχισης του δρόμου προς τον Πετσοφά και τη Κρεμαστή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν τα πολιτιστικά σωματεία της Δημοτικής Ενότητας.

Ανάλογες συναντήσεις με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο