Δήμος Μυτιλήνης | Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου | (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πανάγου Κουφέλου. Κριτική Κουφέλου και άμεση απάντηση από Δημοτική Αρχή.

Η πρώτη ουσιαστική κόντρα του Δημάρχου Μυτιλήνης με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πανάγο Κουφέλο, σημειώθηκε στην συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα.

Οι τόνοι ανέβηκαν μετά το τέλος της διαδικασίας των ερωτήσεων και των απαντήσεων από τους δημοτικούς συμβούλους κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων.

Στην τοποθέτησή του ο Πανάγος Κουφέλος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επέλεξε να μην καταθέσει ο ίδιος και η παράταξή του καμία ερώτηση στο πλαίσιο της λογοδοσίας, επειδή ακριβώς σημείωσε δεν βλέπει κανένα ουσιαστικό έργο από τη Δημοτική Αρχή τις πρώτες 50 ημέρες, παρά μόνο διαχείριση της καθημερινότητας. Παράλληλα σημείωσε πως θα περίμενε από το Δήμαρχο να φέρνει περισσότερα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως  σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε το μεταναστευτικό όπου έχει αυξηθεί, όπως είπε σημαντικά ο πληθυσμός στο ΚΥΤ και αγγίζει τους 7.000 αιτούντες άσυλο. Παράλληλα πρόσθεσε δεν έχει γίνει τίποτα με το έργο της προκυμαίας, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το  έργο της κατασκευής του δημαρχείου, το οποίο από τη μία αναφέρεται ότι θα χαθεί και από την άλλη λέγεται ότι θα πάει για δημοπράτηση. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ο κ. Κουφέλος και το ζήτημα των τιμών της ΔΕΥΑΛ. Όπως είπε η εταιρεία θα προχωρήσει σε αυξήσεις στις τιμές του νερού και ως συνήθως θα πληρώσουν τα νύφη οι κάτοικοι του Δήμου Μυτιλήνης. «Αυτή η παράταξη δεν έχει όραμα, επισήμανε ο Πανάγος Κουφέλος, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε για τα στοιχειώδη όπως είναι τα έργα του Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης τα οποία παρουσιάσθηκαν στη Χίο».

Σε έντονο ύφος ήρθε και η απάντηση από τον δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα ο οποίος ρώτησε τον Πανάγο Κουφέλο αν γνωρίζει την διαδικασία υλοποίησης ενός έργου. Όπως είπε είναι αστείο να περιμένει κανείς από την δημοτική αρχή μέσα σε 2 μήνες να προχωρήσει στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση νέων έργων ωστόσο πρόσθεσε ότι η διοίκηση έχει συνέχεια και οι δημοτικές αρχές κρίνονται από το πόσο γρήγορα και σωστά θα υλοποιήσουν τα έργα που παραλαμβάνουν από τους προηγούμενους.

Για την περίπτωση των έργων του ΒΑΑ ο Παναγιώτης Χριστόφας σημείωσε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση που απουσίαζε ο Πανάγος Κουφέλος, δεσμεύτηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι άμεσα θα προχωρήσει στην παρουσίαση των έργων αυτών μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτό ίσως γίνει και στην επόμενη συνεδρίαση. «Το αν έχουμε όραμα ή όχι αυτό είναι δική σας κρίση, όμως ο κόσμος αποφάσισε τον Οκτώβριο και εσείς οφείλεται να σεβαστείτε την απόφασή του, χωρίς να μειώνεται και να ειρωνεύεστε τη δημοτική αρχή».

Στην τοποθέτησή της η Νίκη Τσιριγώτη μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η νέα αυτή διαδικασία της λογοδοσίας θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους και πρόσθεσε πως οι ερωτήσεις που τίθενται θα πρέπει να απαντώνται, όσες και αν είναι, χωρίς να δυσανασχετει κανείς από καμία παράταξη. «Ως παράταξη θα αξιοποιούμε όσες δυνατότητες μας δίνει η νομοθεσία για να κάνουμε τις ερωτήσεις μας, είτε στην ειδική συνεδρίαση είτε στα προ ημερήσιας διάταξης».

Ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στη στάση που τήρησε η αντιπολίτευση και κυρίως η παράταξη Κουφέλου ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Προβέντζας ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει σε σφιχτά πλαίσια τη συζήτηση για να μην ξεφύγει η διαδικασία.

Δείτε αναλυτικά τις τοποθετήσεις του  Παναγιώτη Χριστόφα, Πανάγου Κουφέλου και Νίκης Τσιριγώτη καθώς και τις παρεμβάσεις που έγιναν από Γιώργο Αλεξίου, Προκόπη Τζιμή, Νίκο Καρασάββα κ.α.

Πηγή : stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο