Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης | «Τελεσίγραφο στη διοίκηση για τις ελλείψεις προσωπικού» | (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με την έλλειψη προσωπικού ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Βοστάνειου Νοσοκομείου Ξενοφών Αυγερινός μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου. Προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή του σωματείου στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη σημείωσε χαρακτηριστικά «δίνουμε τελεσίγραφο στη διοίκηση, αν δεν ασχοληθούν σοβαρά με την στελέχωση νοσηλευτικών και διοικητικών υπηρεσιών θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Η κατάσταση ωραιοποιείται από τη διοίκηση».

Ο κ. Αυγερινός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ΜΕΘ έπρεπε να λειτουργεί με 21 νοσηλευτές και υπηρετούν μόλις 14, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εξυπηρετούν όλους τους ασθενείς της μονάδας  τρεις εργαζόμενοι, στο ακτινολογικό παρόλες τις κινητοποιήσεις μας και τις υποσχέσεις δεν βελτιώθηκε η κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού και αυτή είναι η κατάσταση σε όλα τα τμήματα και κλινικές. Η κατάσταση πάντα ήταν άσχημη με όλες τις κυβερνήσεις αλλά το τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η εντατικοποίηση της δουλειάς, και οι διπλοβάρδιες είναι καθεστώς, οφείλονται στο προσωπικό άδειες από το 2022 και αμέτρητα ρεπό» .  

Χθες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου διατυπώθηκαν όλα τα προβλήματα «είναι ευθύνη και των εργαζομένων να συμμετέχουν και στην απεργία και στις από δω και πέρα διεκδικήσεις του συλλόγου μας» κατέληξε ο κ. Αυγερινός.

Πηγή : ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο