Άνοιξη στη Δυτική Λέσβο | Γνωριμία με τα μοναδικά απολιθώματα και την ανοιξιάτικη ανθοφορία στο Πάρκο Απολιθωμένου

Το Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους μας υποδέχεται κάθε Σαββατοκύριακο για να γνωρίσουμε τα μοναδικά απολιθώματα και την ανοιξιάτικη ανθοφορία.

Στο Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου η Άνοιξη έχει ήδη ξεκινήσει! Το Πάρκο του Απολιθωμένου δάσους ξεκινάει και φέτοες την λειτουργία του από την 1η Μαρτίου και μας υποδέχεται με περισσότερα από 30 διαφορετικά φυτά, ήδη να ανθοφορούν.

Κάθε χρόνο αμυγδαλιές μαζί με τα κίτρινα λαμπερά άνθη του Σινέκιου, σηματοδοτούν την άνοιξη στην περιοχή του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Ποικιλόμορφα λουλούδια με μία απεριόριστή παλέτα χρωμάτων έχει ξεκινήσει να στολίζει κάθε γωνία του Πάρκου καθιστώντας το ένα απαράμιλλο γοητευτικό τοπίο φυσικής ομορφιάς, που κάθε εβδομάδα μας αποκαλύπτει νέα στολίδια που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Ο επισκέπτης διασχίζει τις νέες πλακώστροτες διαδρομές που συνδέουν όλες τις απολιθωματοφόρες θέσεις, που ανακαλύπτει τους μεγάλους ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς ηλικίας 20.000.000 Σεκόιες και πευκίδες, κυπαρίσια και βαλανιδιές, πλατάνια και καρυδιές είναι μερικά από τα είδη απολιθωμένων δένδρων, πρόγονοι της σημερινής χλωρίδας.

Η πρώτη ορχιδέα που άνθισε φέτος είναι η Orchis papilionacea subs. Heroic, η οποία ανθοφορεί δίπλα σε σκιερές φρυγανικές θέσεις δίπλα στα πλακόστρωτα μονοπάτια που οδηγούν στους απολιθωμένους κορμούς.

Αρκετά είναι τα είδη που ανθοφορούν όπως το Σπάρτο, ο ασφόδελος τα άγρια γεράνια, οι ροζ και κίτρινες μαργαρίτες, διάφορες ποικιλόχρωμες ίριδες, το χαμομήλι, καλέντουλες και σιλίνες χαρίζοντας μοναδικές εικόνες με τα άνθη τους στα λιβάδια και στις φρυγανικές περιοχές της Δυτικής Λέσβου.

Μια πανδαισία χρωμάτων μας προσφέρουν τα απολιθωμένα και σύγχρονα φυτά που στολίζουν με τα χρώματα και τα αρώματα τους, την περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, αποδεικνύοντας την στενή αλληλεπίδραση των φυτών και γεωλογικών σχηματισμών που καλύπτουν την επιφάνεια του νησιού.

Παρουσιάζουμε την ομορφιά των ανθοφόρων φυτών του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και σας προσκαλούμε σε μια επίσκεψη στο Πάρκο του Απολιθωμένου Δάσους και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι!

Ωράριο Λειτουργίας Πάρκου : Σάββατο και Κυριακή 8.00-16.00
Ωράριο Λειτουργίας Μουσείου : Τρίτη – Κυριακή 8.00-16.00
Πληροφορίες: 22510-470033, 22530-54434.
www.lesvosmuseum.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο