Πεζοπορίες στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων την Κυριακή (03/03)

Ο Αντριώτης (ή Αντρειώτης) ποταμός, παραπόταμος του Ευεργέτουλα, διαρρέει μια κατάφυτη περιοχή, γεμάτη περιβόλια κι οπωροφόρα δέντρα και δημιουργεί ένα παραδεισένιο τοπίο, πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Κατεβαίνοντας από τα Καλά Περιβόλια και την Καλαθού, περνάει από τους Αγίους Αναργύρους και τη Νυχτάντα, μέχρι να ενωθεί με τον παραπόταμο της Καρήνης και στη συνέχεια με τον Ευεργέτουλα. Στα καταπράσινα αυτά μέρη, με τα τρεχούμενα νερά, θα περπατήσει αυτήν την Κυριακή ο Ορειάς με τους φίλους του.

Την Κυριακή, 3 Μαρτίου θα συναντηθούμε στο My Market, ώστε στις 8:30 να αναχωρήσουμε με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογός μας (ή και με δικά μας μέσα) για την περιοχή της Καρήνης και των Αγίων Αναργύρων. Για την πεζοπορία της Κυριακής αυτής θα υπάρχουν οι εξής επιλογές:

Η μία ομάδα, με οδηγό τον Βασίλη Ραϊστέλλη, θα ξεκινήσει από την Καρήνη, θα περάσει από την Νυχτάντα και θα φτάσει στους Αγίους Αναργύρους. Από εκεί θα ανηφορίσει για τον Ασώματο, όπου θα κάνει και το μεγάλο της διάλειμμα, και θα καταλήξει πάλι στην Καρήνη.  Η διαδρομή είναι κυκλική, 9 χιλιόμετρα περίπου, θα διανύσει μονοπάτια και «πατωμένες» (λιθόστρωτα) και σε γενικές γραμμές είναι εύκολη, με εξαίρεση ίσως την ανηφόρα από Αγίους Αναργύρους προς Ασώματο.

Η άλλη ομάδα, με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, από τους Αγίους Αναργύρους θα ξεκινήσει μια ανηφορική διαδρομή, ακολουθώντας την κοίτη του Αντριώτη ποταμού, θα ανέβει μέχρι την Καλαθού και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο της επιστροφής,  κατηφορίζοντας από πατωμένες και μονοπάτια μέχρι τους Αγίους Αναργύρους. Η διαδρομή αυτή είναι δύσκολη, κυκλική και η απόσταση που θα διανύσει είναι 13 περίπου χιλιόμετρα.

Μετά το τέλος των διαδρομών θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο (ή με τα δικά μας μέσα) σε εστιατόριο της περιοχής για το καθιερωμένο γεύμα μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή σας στις διαδρομές μας απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι να φοράτε παπούτσια (μποτάκια) πεζοπορίας ή ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running, να έχετε ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο.  

Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας αυτοκίνητο.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι’ αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τον Δημήτρη Σταματέλλη στο 6973715467 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.

Καλή μας αντάμωση!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο