Λέσβος | Λαμπρή Ανάσταση στη Μυτιλήνη | Πυροτεχνήματα και βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό της Επάνω Σκάλας | (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Χριστός Ανέστη, το ελπιδοφόρο άγγελμα της Ανάστασης του Χριστού ακούστηκε στη Μυτιλήνη, με χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό της πόλης. Χιλιάδες κάτοικοι του νησιού αλλά και επισκέπτες, έψαλαν σ΄ ένα φαντασμαγορικό αναστάσιμο περιβάλλον, έξω από το Ναό του Αγίου Νικολάου, σε εξέδρα που είχε στηθεί πάνω στη θάλασσα του αρχαίου λιμανιού, στην Επάνω Σκάλα.

Απέναντι από το μεσαιωνικό κάστρο και τον αρχαίο λιμενοβραχίονα,  με τους αναμμένους πυρσούς των βαρκάρηδων, τις δάδες και τα σιντριβάνια φωτός κατά μήκος της παραλίας, τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα, χιλιάδες πιστοί έζησαν  και φέτος ένα μοναδικό “σκηνικό”.

Η Ανάσταση του Κυρίου, γιορτάστηκε σ’ ένα κατανυκτικό και επιβλητικό  περιβάλλον, όπου ο ιερέας έψαλε το «δεύτε λάβετε Φως» μεταδίδοντας το Αναστάσιμο μήνυμα. Μαζί του χιλιάδες κόσμου, που είχε κατακλύσει τον παραλιακό δρόμο, υποδέχθηκαν το  Αναστάσιμο Φως.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας στο Αναστάσιμο μήνυμα του τόνισε: «Το Φως και το μήνυμα της Ανάστασης να καθοδηγεί τις σκέψεις και τις πράξεις μας! Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!».

Χιλιάδες πιστοί έσπευσαν στις εκκλησίες της Λέσβου όπου έλαβαν το Άγιο Φως και συμμετείχαν στο χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Πηγή : ertnews.gr / Αναστασία Σπυριδάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο