Κλειστά έως τις 25 Μαΐου τα μικροβιολογικά εργαστήρια στη Λέσβο

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Κλειστά παραμένουν και αυτή την εβδομάδα 20-25 Μαΐου τα μικροβιολογικά εργαστήρια στη Λέσβο, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαστηριακών γιατρών που αντιδρούν στα τεχνητά, όπως υποστηρίζουν, χρέη που δημιουργήθηκαν με τα μνημονιακά μέτρα του rebate και του clawback.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου στηρίζει την κινητοποίηση των εργαστηριακών γιατρών και σημειώνει ότι «όλοι οι ιδιώτες βιοπαθολόγοι – μικροβιολόγοι του νησιού μας με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, συνεχίζουν τον αγώνα τους για τα πάγια και δίκαια αιτήματα του κλάδου τους για τα μέτρα που μονομερώς και αυθαίρετα τους έχει επιβάλει ο ΕΟΠΥΥ, ώστε οι ασφαλισμένοι να εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του ταμείου τους ελεύθερα στους συμβεβλημένους εργαστηριακούς ιατρούς της επιλογής τους».

Όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος Φεβρωνία Κανταρτζή «η συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και των περιφερειακών ενώσεων των εργαστηριακών ιατρών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου, δεν κατέληξε σε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Τα μικροβιολογικά εργαστήρια της Λέσβου στο σύνολό τους θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας. Ο Υπουργός Υγείας δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματά μας, ούτε καν της ενιαίας συλλογικής σύμβασης με τον ΠΙΣ και όχι ατομικές συμβάσεις. Για τα τεχνητά χρέη, απάντησε ότι δεν είναι δικό του θέμα αλλά του Υπουργείου Οικονομικών. Πρέπει να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε τα ιατρεία μας ανοιχτά, διαφορετικά οδηγούμαστε σε σίγουρά λουκέτα» κατέληξε η κ. Κανταρτζή ζητώντας την κατανόηση των ασθενών για τα κλειστά ιατρεία.

Πηγή : ertnews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο