Λέσβος | Πληρώνεται την προσεχή εβδομάδα η στρεμματική αποζημίωση παραδοσιακών ελαιώνων

Την προσεχή εβδομάδα θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα «Μικρών Νησιών Αιγαίου (Μ.Ν.Α) για την στρεμματική αποζημίωση παραδοσιακών ελαιώνων, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σε δήλωση του αναφέρει τα ακόλουθα:

“Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ  κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί πληρωμή για το πρόγραμμα «Μικρών Νησιών Αιγαίου (Μ.Ν.Α.)», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την φυτική παραγωγή.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα που αφορά την ενίσχυση των παραδοσιακών ελαιώνων καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης και η ενδεικτική τιμή για φέτος ανέρχεται στα 13,76€ το στρέμμα. Επιπλέον, θα καταβληθούν οι ενισχύσεις στις καλλιέργειες κριθαριού Λήμνου και αμπελώνων μοσχάτου Αλεξανδρείας. Επίσης, σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι πληρωμές των παραγωγών, οι οποίοι δεν συμπεριλήφθηκαν στις τελευταίες καταστάσεις των Οικολογικών Σχημάτων και των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων”.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο