Σε εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών συστημάτων των ΚΕΠ του Δήμου Μυτιλήνης

Για την υπό εξέλιξη διαδικασία αντικατάστασης παλαιού και εγκατάστασης νέου εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ ενημερώθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου στο ΚΕΠ Μυτιλήνης ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, από τον Διευθυντή του ΚΕΠ Γιώργο Μιχαλακέλλη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών Μιχάλη Χτενέλλη, παρουσία του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας Νίκου Καρασάββα.

Η διαδικασία, που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Όσον αφορά το σκέλος των πληροφοριακών υποδομών αυτό αφορά στην αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του περιφερειακού εξοπλισμού για το προσωπικό των ΚΕΠ, την προμήθεια tablets για τη χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet, για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών εγγράφων που προσκομίζουν οι πολίτες ως δικαιολογητικά στις συναλλαγές τους με τα ΚΕΠ, αλλά και για την ηλεκτρονική υπογραφή εγγράφων και την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών από αυτούς και σύστημα διαχείρισης επισκεπτών (σειρά προτεραιότητας).

Στο ίδιο έργο περιλαμβάνονται και εργασίες ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των ΚΕΠ (ανακαινίσεις δαπέδων, φωτιστικών σωμάτων, εγκατάσταση νέων επιγραφών κ.α.), οι οποίες δρομολογούνται.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Ξεκίνησε και ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες μια σημαντική και απαραίτητη διαδικασία για τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων των ΚΕΠ του Δήμου Μυτιλήνης, ενώ δρομολογούνται παρεμβάσεις και στις κτιριακές υποδομές. Πρόκειται για μια οριζόντια πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργείου, η οποία φυσικά αφορά και στον δικό μας Δήμο, προς στην κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών μας και της εξυπηρέτησης των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο