Συνάντηση Π. Χριστόφα με αξιολογητές της UNESCO

Τους αξιολογητές της UNESCO Luis Alcala από την Ισπανία και Emmaline Rosado από το Μεξικό, που βρίσκονται στο νησί μας για την αξιολόγηση του Γεωπάρκου Λέσβου, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του Διεθνούς Δικτύου Γεωπάρκων και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Νίκο Ζούρο και συνεργάτες του, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας Νίκου Γιαννάκα.

Κατά τη συνάντηση, οι αξιολογητές και ο κ. Ζούρος αναφέρθηκαν συνοπτικά στη διαδικασία αξιολόγησης και τα στοιχεία, που αυτή περιλαμβάνει και από την πλευρά του ο κ. Χριστόφας τόνισε το πόσο σημαντική είναι για τη Λέσβο η λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι, αλλά και γενικότερα η αναγνώριση ολόκληρου του νησιού ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCΟ, ενώ ο κ. Γιαννάκας επεσήμανε πως η αναγνώριση αυτή αποτελεί και σημαντικό στοιχείο της προβολής της Λέσβου ως προορισμός.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί σημαντικό ‘κεφάλαιο’ για τον τόπο μας η αναγνώριση της Λέσβου ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, που έρχεται ως αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας του κ. Ζούρου και των συνεργατών του, που αναδεικνύουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τον γεωφυσικό πλούτο του νησιού μας. Ως Δήμος Μυτιλήνης είμαστε δίπλα στο έργο τους και συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο