Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Αιολικού επί της Λευκάδας | Πολύ κοντά στη «Superleague 2»

Μεγάλος ο Αιολικός άλωσε τη Λευκάδα και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στη Superleague 2. Σε έναν αγώνα που οι μπασκετικοί θα έλεγαν ότι είχε χιτσχοτικό φινάλε ο Μακρής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 90+2 και πιθανόν ένα ολόκληρο νησί στους επτά ουρανούς.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο δίλεπτο η ομάδα της Λευκάδας έχασε ανεπανάληπτη τριπλή ευκαιρία με την εστία του Πιττατζιή να μένει απαραβίαστη.

Στο 25′ ο Αιολικός απείλησε με εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη να περνάει έξω. Λίγο νωρίτερα ίδια κατάληξη είχε και εκτέλεση του Πλατέλλα.

Στο 39′ ο Αιολικός άνοιξε το σκορ με τον Μακρή έπειτα από ασίστ του Πλατέλλα. Η φάση εξελίχθηκε με αντεπίθεση του Αιολικού έπειτα από κακή εκτέλεση φάουλ του Τηλυκράτη.

Στο δεύτερο μέρος ο Τηλυκράτης ανέβασε την απόδοση του. Στο 48′ σουτ του Παπανίκου πέρασε έξω.

Στο 59′ ο Τηλυκράτης βρήκε την ισοφάριση. Φαουλ από τα δεξιά και ο προωθημένος Τακίδης που πέρυσι αγωνίστικε στον Αιολικό έκανε το 1-1.

Ο Αιολικός δε το έβαλε κάτω πιέζοντας εκ νέου για το προβάδισμα. Στο 64′ ο Πλατέλλας από πλεονεκτική θέση σούταρε πολύ ψηλά άουτ. Στο 68′ ο Μακρής από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Σε ένα ματς με μεγάλη ένταση οι δύο ομάδες έψαξαν τη νίκη και στο 82′ υπήρξε μικρή διακοπή με αψιμαχίες και τους δύο πάγκους να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κωστούλας έβγαλε κόκκινη κάρτα στον Τόσκα και ο Τηλυκράτης συνέχισε με 10 παίκτες.

Στο 90+2 έγινε η φάση του αγώνα. Ο νεαρός Άνθης που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή χωρίς υπερβολή θύμησε με τρίπλες από τα αριστερά κάτι από Χατζηπαναγή και σερβιρε στο Μακρή που σε κενή εστία πέτυχε το 5ο γκολ στα μπαράζ ανόδου και δίνοντας τη νίκη στον Αιολικό. Οι γηπεδούχοι πάντως ζήτησαν οφσάιντ στον σκόρερ.

Στο άλλο ματς ο Καμπανιακός επικράτησε 3-1 της Κοζάνης και μαζί με τον Αιολικό οδηγούν την κούρσα στα μπαράζ ανόδου για τη Superleague 2. Τηλυκράτης και Γιούχτας φαίνεται πως θα δώσουν τη μάχη για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Τηλυκράτης (Ανδρέας Παντζιαράς) : Παρδαλός, Γιαννιώτης, Μπεκατώρος (Μάνσο 46′), Παπανίκου, Τακίδης, Ζδράβος, Τεγούσης, Τόσκα, Γκουντρουμπής, Νιφορόπουλος (Κατσής 78′), Περιστέρης

Αιολικός (Δημήτρης Παπασπύρου) : Πιττατζιής, Αρναούτογλου (Μωραϊτης 90+3′), Γκανσιέρ, Κανελλόπουλος, Ποτουρίδης, Αντωνίου (Δερμιτζάκης 75′), Νάστος, Ντινιωτάκης (Άνθης 81′), Πλατέλλας (Μουκίδης 81′), Στεφάνοβιτς, Μακρής.

Η βαθμολογία των μπαράζ:

  1. Καμπανιακός 10 (8-6)
  2. Αιολικός 10 (8-8)
  3. Κοζάνη 9 (7-6)
  4. Τηλυκράτης 5 (5-6)**
  5. Γιούχτας 5 (5-6)**

Επόμενη αγωνιστική:

Κοζάνη – Τηλυκράτης

Γιούχτας – Καμπανιακός

Ρεπό ο Αιολικός

** Γιούχτας και Τηλυκράτης έχουν κάνει και τα δύο ρεπό.

Πηγή : athlitikometopo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο