Επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών για την υποστελέχωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ

Επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιείται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού καθώς και στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, απέστειλε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναδεικνύοντας το –εξαρχής- μείζον ζήτημα του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, που δεν είναι άλλο από την υποστελέχωσή του.

Για το θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο Δήμαρχος παρενέβη και στο παρελθόν ζητώντας ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό. Ωστόσο τη δεδομένη χρονική συγκυρία, ο Δήμαρχος δεν αναφέρεται απλά στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί με επιπλέον αριθμό υπαλλήλων, αλλά καταδεικνύει το ότι ουσιαστικά οι υπηρεσίες του φυλλοροούν σε προσωπικό, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε λόγω μετατάξεων, δυστυχώς ακόμα και λόγω θανάτων. Ζητώντας επιτακτικά άμεσες αναπληρώσεις.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Δήμαρχος τονίζει προς το Υπουργείο Εσωτερικών:

«Είναι γεγονός ότι η χρονική συγκυρία που διανύουμε είναι ιδιαίτερη για όλη τη χώρα, ωστόσο στο νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου η κατάσταση γίνεται καθημερινά και πιο ασφυκτική. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε πολλά και σε αρκετές περιπτώσεις δυσεπίλυτα προβλήματα, αφού η αρχική κατανομή υπαλλήλων μετά τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου, μας έδωσε μόλις 151 άτομα για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, στον ένα χρόνο από τη σύσταση του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος του Β. Αιγαίου,  κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων παρά τις λιγοστές του δυνατότητες. 

Δυστυχώς όμως εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας Covid-19, αλλά κυρίως λόγω των αντικειμενικών συνταξιοδοτικών κριτηρίων, στο τέλος τους έτους 2020, οι υπηρεσίες του Δήμου μας θα πρέπει να λειτουργούν με ακόμα λιγότερους υπαλλήλους, αφού οι απώλειες ανέρχονται σε 15 άτομα, ήτοι 10% στο υφιστάμενο προσωπικό, όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα που συνοδεύει το παρόν έγγραφο.

Επιπρόσθετα, οι ανάγκες των δημοτών μας είναι πολλαπλές, ενώ η έλλειψη στελεχών αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις, συσσώρευση όγκου δουλειάς ή και αδυναμία εκτέλεσης εργασιών σε μεγάλο βαθμό.

Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση αναπλήρωση -τουλάχιστον- των υπαλλήλων που αποχώρησαν ή αποχωρούν ως το τέλος του έτους, ώστε στοιχειωδώς ο νεοσύστατος Δήμος Δυτικής Λέσβου να μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, εξυπηρετώντας τους σκοπούς δημιουργίας του, προς όφελος δηλαδή των κατοίκων της Δυτικής Λέσβου».

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο