Θετικός στον κορονοϊό ο Μακρόν | Σε απομόνωση Ζαν Καστέξ και Σαρλ Μισέλ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στην COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία, αν και δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο πού κόλλησε τον ιό.
“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19”, ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του. “Η διάγνωση αυτή έγινε έπειτα από τεστ RTPCR που πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων”.
Η προεδρία ανέφερε πως ο Μακρόν θα απομονωθεί για τις επόμενες επτά ημέρες, αλλά θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Εκπρόσωπος είπε πως όλα τα ταξίδια του έχουν ακυρωθεί, περιλαμβανομένης και μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στον Λίβανο στις 22 Δεκεμβρίου.
Πρόσθεσε πως ο Γάλλος πρόεδρος και η ομάδα του προσπαθούν να προσδιορίσουν πού μπορεί να κόλλησε τον ιό.
Ο Μακρόν συμμετείχε σε μια σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμά του την περασμένη εβδομάδα περιελάμβανε επίσης ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, στη διάρκεια του οποίου του απένειμε τον Μεγάλο Σταυρό της Λεγεώνας της Τιμής. Είχε επίσης γεύμα αυτή την εβδομάδα με τους Ευρωπαίους ηγέτες Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Θεάθηκε επίσης να κάνει χειραψία με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Διαβάστε επίσης: 

Γαλλία: «Πολύ πιθανόν» ο Εμ. Μακρόν να μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ

Αρνητικό το τεστ κορονοϊού για τον Κυρ. Μητσοτάκη

Γαλλία: Αρνητικοί στον κορονοϊό η Μπριζίτ Μακρόν και οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

Σε καραντίνα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ά. Γκουρία μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν

Ευχές της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου στον Εμανουέλ Μακρόν για ταχεία ανάρρωση

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, που ήρθε σε επαφή με τον αρχηγό του Κράτους, τίθεται σε απομόνωση, “αν και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας”, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.
Ως εκ τούτου δεν θα μεταβεί στη Γερουσία, όπου αναμενόταν να παρουσιάσει σήμερα την εμβολιαστική στρατηγική της κυβέρνησης, όπως το είχε κάνει την προηγουμένη στην Εθνοσυνέλευση. Κάλεσε τον πρόεδρο της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ για να ζητήσει συγγνώμη για την απουσία του.
Μια άλλη επαφή του αρχηγού του Κράτους, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν απομονώθηκε επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας του Σώματος.
Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, η Μπριζίτ, “δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα”, διευκρίνισε το γραφείο της. Είχε βρεθεί αρνητική στην COVID-19 προχθές, Τρίτη, προτού επισκεφθεί μια παιδιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου Σεν Λουί στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τίθεται σε αυτοαπομόνωση επειδή είχε συναντηθεί με τον Μακρόν

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τέθηκε σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ.
Ο Μισέλ “ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση”, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Σε καραντίνα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ ανακοίνωσε σήμερα ότι τίθεται σε καραντίνα λόγω της συμμετοχής του την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έκτοτε διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19.

“Μετά τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποφάσισα προληπτικά να αυτοπεριοριστώ, έως ότου λάβω το αποτέλεσμα του τεστ για να προστατεύσω τους ανθρώπους γύρω μου. Δεν έχω συμπτώματα και συνεχίζω να εκτελώ πλήρως τα καθήκοντά μου”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο