Ανακατασκευή γέφυρας στη θέση «Άνθη» στον ποταμό Σεδούντα στο Πλωμάρι

ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΤΑΜΟ ΣΕΔΟΥΝΤΑ

Η Αυτεπιστασία, τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυτιλήνης, προέβη σε ακόμη μια συμβολική και χρηστική δημιουργία, στην ανακατασκευή γέφυρας στη θέση «Άνθη» στον ποταμό Σεδούντα (Πλωμάρι). Η υλοποίηση αυτού του έργου, μέσω εργολαβίας, θα απαιτούσε μεγάλο κόστος και δαιδαλώδεις διοικητικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, χάριν της τεχνικής δεξιότητας και εμπειρίας του τεχνικού, Παράσχου Βασιλακάκη και της εποπτείας του μηχανικού, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, οι εργαζόμενοι στην Αυτεπιστασία μετέτρεψαν την ημικατεστραμμένη και πολύ επικίνδυνη ξύλινη πεζογέφυρα, μήκους 16 μέτρων, σε μεταλλική γέφυρα πλήρους ασφάλειας για τη μετακίνηση πεζών, ζώων και μικρών αγροτικών μηχανημάτων. Επίσης, κατασκευάστηκαν πλευρικά μεταλλικά κιγκλιδώματα για την ασφαλή διέλευση των χρηστών.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής: «Η Δημοτική Αρχή του Στρατή Κύτελη αποκατέστησε, μέσω αυτού του έργου, την ασφαλή ζεύξη των οχθών του ποταμού Σεδούντα, στη θέση «Άνθη». Υλοποιήθηκε ένα διαχρονικό αίτημα δεκάδων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Αξιοσημείωτη για την τελεσφόρηση αυτού του εγχειρήματος ήταν η ηθική συμπαράσταση των τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων, Δημήτρη Βαρβαγιάννη (Εντεταλμένου Συμβούλου στη Δ.Ε. Πλωμαρίου), Μιχάλη Μαμάκου (επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και Γιάννη Ξανθούλη (Προέδρου της Κοινότητας Πλωμαρίου)».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο