Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στις Αλυκές Καλλονής | Συνεχίζονται οι δράσεις το επόμενο Σάββατο στο Απολιθωμένο Δάσος

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στις Αλυκές Καλλονής, την Κυριακή 16 Μαΐου 2021. Η πρώτη εκδήλωση του ΚΠΕΝ μετά την άρση των περιορισμών προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και υπήρξαν πολλές δηλώσεις συμμετοχής. Η εξόρμηση οργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της ανοιξιάτικης Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουν το ανοιξιάτικο πέρασμα των πουλιών που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο απόγειό του. Η παρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής ξεκίνησε από το παρατηρητήριο στη δυτική πλευρά της Αλυκής και κατέληξε στους εποχικούς υγρότοπους στη νότια πλευρά της. Έτσι, καλύφθηκε το μεγαλύτερο δυνατό πλήθος διαφορετικών βιοτόπων (αλυκή, εποχικά τέλματα γλυκού νερού, καλλιεργούμενες εκτάσεις) και παρατηρήθηκαν 50 διαφορετικά είδη πουλιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν παρυδάτια πουλιά όπως Λασπότρυγγες, Μαχητές, Δρεπανοσκαλίδρες, Νανοσκαλίδρες και άλλα υδρόβια πουλιά όπως Μαυροπελαργούς, Κρυπτοτσικνιάδες, Αργυρογλάρονα, Μουστακογλάρονα, αλλά και άλλα είδη όπως Μελισσοφάγους, Αμπελουργούς, καθώς επίσης και τα αναπαραγόμενα είδη της περιοχής (όλα επίσης μεταναστευτικά): Ποταμογλάρονο, Νανογλάρονο, Καλαμοκανάς και Αβοκέτα.

Οι συμμετέχοντες προσήλθαν σε προκαθορισμένες ώρες και σε συγκεκριμένες μικρές ομάδες λόγω των μέτρων και των πρωτοκόλλων για την πανδημία, και τα στελέχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής προσέφεραν μία αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Περιήγηση και ορνιθοπαρατήρηση στο Απολιθωμένο Δάσος το Σάββατο 22 Μαΐου

Το Σάββατο 22 Μαΐου οι δράσεις ορνιθοπαρατήρησης συνεχίζονται στο Απολιθωμένο Δάσος. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σας προσκαλούν σε περιήγηση στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, παρατήρησης φύσης και ορνιθοπαρατήρηση των ποικίλων ειδών πουλιών που απαντώνται στο Απολιθωμένο Δάσος, το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 στις 10.00.

Η περιήγηση στο Πάρκο και η ορνιθοπαρατήρηση θα πραγματοποιηθούν με καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες και τη χρήση εξοπλισμού (τηλεσκόπια, κιάλια), μετά από δήλωση συμμετοχής και προ συνεννόηση. Όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους τους επισκέπτες.

Η περιήγηση στο Πάρκο και η δράση ορνιθοπαρατήρησης το Σάββατο 22 Μαίου 2021 απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται με την αγορά του γενικού εισιτηρίου (5 €) του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, με το οποίο είναι δυνατή και η επίσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την αποφυγή διασποράς του COVID-19, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό κλπ. Οι επισκέπτες απλά μπορούν να εκδύσουν τα εισιτήρια τους αν επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmusum.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22510-47033, 22530-54434 και 6972-809610.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο