Εγκρίθηκε και επίσημα με 106,8 εκατ.€ το έργο για το Φράγμα Τσικνιά

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Με αφορμή την έγκριση του έργου για το «Φράγμα Τσικνιά» από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλάκη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, έστειλε δελτίο τύπου στα μέσα ενημέρωσης το οποίο γράφει :

“Το φράγμα Τσικνιά, όπως είχα ανακοινώσει, υλοποιείται.

Ήδη η ένταξη του έργου στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προϋπολογισμού 106,8 εκατ. ευρω, εγκρίθηκε και τυπικά από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η κατασκευή του φράγματος, μαζί με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και δικτύων, αποτελεί ένα κρίσιμο αναπτυξιακό έργο για το νησί μας, καθώς θα καλύψει τις ανάγκες μεγάλου μέρους του νησιού και της πόλης της Μυτιλήνης σε ύδρευση και στη συνέχεια θα καλύψει και τις ανάγκες σε άρδευση του κάμπου Καλλονής και των γύρω περιοχών.

Το έργο αφορά την κατασκευή του ταμιευτήρα χωρητικότητας 12,5 εκατ m3, τα έργα υδροληψίας, τα έργα μεταφοράς, τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και τη δεξαμενή φόρτισης των δικτύων.

Ήδη ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ σύμφωνα με το συνολικό σχεδιασμό του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025.

Οφείλω να ευχαριστήσω τους Υπουργούς Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για την άμεση ανταπόκριση στην υλοποίηση αυτού του πράγματι μεγάλου αναπτυξιακού έργου, που τόσο έχει ανάγκη το νησί μας.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο