Ο Παραμυθένιος Κόσμος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας | «Όλα τα σχολεία να επισκεφτούν αυτό το κόσμημα του νησιού»

Στις 2/3/2022, με την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης λόγω της Covid-19 και στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους Δεινόσαυρους, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου.

Στην εκδρομή συμμετείχαν τα νήπια και τα προνήπια των Εκπαιδευτηρίων μας.

Από το 1ο λεπτό ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν έκδηλος. Απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο όταν αντίκρισαν το δεινοθήριο, τον αλιγάτορα και τα απολιθώματα. Όταν παρακολούθησαν με απόλυτη προσήλωση το εκπαιδευτικό video για τα ηφαίστεια, άγγιξαν την ηφαιστειακή στάχτη και όταν έπαιξαν τα παιχνίδια ειδικά διαμορφωμένα για το θέμα. Όταν βίωσαν το πείραμα προσομοίωσης της ηφαιστειακής έκρηξης και είδαν το μάγμα να εμφανίζεται ως λάβα και στη συνέχεια να μετατρέπεται σε απολίθωμα!

Η παρουσίαση ήταν εξαιρετική. Ο ενθουσιασμός του προσωπικού στο μουσείο, η αγάπη τους για αυτά που παρουσίαζαν, η άψογη οργάνωσή τους και η χαρά της μετάδοσης της γνώσης ήταν μέχρι το τελευταίο λεπτό εντυπωσιακή.

Συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όλα τα σχολεία της Μυτιλήνης να επισκεφτούν το κόσμημα αυτό του νησιού μας. Υπάρχουν νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις σχολικές βαθμίδες. Ακόμη και τα νήπια θα καταλάβουν και θα αποκομίσουν πολλές γνώσεις.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της λειτουργίας του μουσείου Σιγρίου και ειδικότερα στον καθηγητή κ. Νίκο Ζούρο που ως επικεφαλής της έδρας UNESCO για τα γεωπάρκα και ως πρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου γεωπάρκων προβάλει συνεχώς το νησί μας σε όλο τον πλανήτη. Η αγάπη του για τον τόπο μας δεν κρύβεται.

Εκπαιδευτήρια Πλάτωνος – Νηπιαγωγείο «Ο Παραμυθένιος Κόσμος»
Στρατής Α. Πλάτων

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο