Δράση ευαισθητοποίησης για τις γυναίκες, «Αλήθειες Γυναικών», στις (20/03), στην Καλλονή και στις (21 /03) στον Μόλυβο

Οι Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ», έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Δυτικής Λέσβου, επιλέγουν να παρουσιάσουν τη δράση ευαισθητοποίησης για τις γυναίκες, «Αλήθειες Γυναικών», στις 20 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και στις 21 Μαρτίου, την ίδια ώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου.

Τη δράση παρουσιάζουν η Ιωάννα Δανδέλια και η Στεύη Τσούτση καθώς και η συγγραφέας Γεωργία Ανδριώτου, μέσω κειμένων και μουσικής που αποτυπώνουν τους ρόλους, παρουσιάζουν τις αλήθειες των γυναικών, αυτές που πολλές φορές δεν παραδεχόμαστε και άλλες που διεκδικούμε.

Σημείωμα της δράσης:«Δύο αναλόγια, δύο γυναίκες, δυο «φωνές».Ανάμεσα τους πολλές ακόμη γυναίκες, γνωστές κι άγνωστες. Όλες φωνάζουν την αλήθεια τους, να την ακούσει ένας κόσμος που άλλοτε την ξέρει και σιωπά, άλλοτε την αγνοεί κι άλλοτε απλά δεν τον ενδιαφέρει. Μέσα από έναν διάλογο, μπλεγμένο με ιστορίες και μουσική, αναλύεται με χιούμορ, δυναμισμό κι ευαισθησία όλο το φάσμα της γυναικείας φύσης.

Δυο γυναίκες των Εκδόσεων μιλούν για τις Αλήθειες των Γυναικών».

Ο Μάρτιος έχει άρωμα γυναίκας! Λόγος και τέχνη αναδεικνύουν με σεβασμό και αγάπη τη Γυναίκα που αλλάζει, εξελίσσεται και διεκδικεί την αναγνώριση της σημαντικότητάς της στην σύγχρονη κοινωνία. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις βιβλίων γυναικών συγγραφέων που συμμετέχουν στη δράση, για όλο τον μήνα Μάρτιο, θα ενισχύσει το νέο πρόγραμμα υποστήριξης μονογονεϊκών οικογενειών του ανθρωπιστικού Οργανισμού Humanity Greece.

Η 8η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Οι Γυναίκες, όμως, δε γιορτάζουν μόνο μια μέρα τον χρόνο. Καλούμαστε να αντιληφθούμε περισσότερο από ποτέ τις αλήθειες της ζωής τους και όλα όσα καταπατούν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους. Ο ρόλος τους έχει εξελιχθεί μέσα σε μια κοινωνία που αρνείται να παραδεχθεί τη σημασία αυτού του ρόλου και να κατανοήσει την πολυπλοκότητά του. Για το 2022, το σύνθημα είναι #Breakthebias. «Σπάστε» την προκατάληψη, όλες αυτές τις φράσεις, αντιλήψεις και απόψεις που ακούν συχνά οι γυναίκες στην προσωπική και στην επαγγελματική τους ζωή.

Όλα όσα θυμίζουν πως η πατριαρχία παραμένει ενεργή και κατασταλτική απέναντι στην εξέλιξη, στην ελευθερία των γυναικών, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Συντελεστές:

Στεύη Τσούτση, Συγγραφέας, Υπεύθυνη Ελληνικής Πεζογραφίας Εκδόσεων Νίκας.

Ιωάννα Δανδέλια, Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στους σταθμούς της πορείας τους, συστήνουν γυναίκες συγγραφείς των Εκδόσεων Νίκας και αναδεικνύουν τη γυναικεία γραφή.

Η πρώτη εκδήλωση της δράσης #Αληθειες_Γυναικών, πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου, ημέρα της Γυναίκας στο Καφωδείο Ελληνικό στη Θεσσαλονίκη.

Καλεσμένη ήταν η ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας Μαρία Αμανατίδου.

  • Κείμενα: Στεύη Τσούτση
  • Επιμέλεια, Επικοινωνία: Ιωάννα Δανδέλια
  • Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Σιδηρόπουλος
  • Χορηγός Επικοινωνίας: TEDxUniversityofMacedonia

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο