Δωρεάν παράδωση απινιδωτών και εκπαίδευση κατοίκων σε Πολιχνίτο – Μεσότοπο – Αργενο – Σκάλα Συκαμιάς και Μανταμάδο

Η «Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης-Εθελοντική Διασωστική Ομάδα» υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης», το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14-15/5) θα επισκεφτεί τις περιοχές Πολιχνίτου, Μεσοτόπου, Αργένου, Σκάλας Συκαμιάς και Μανταμάδου, για να παραδώσει δωρεάν αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, αλλά και να εκπαιδεύσει τους κατοίκους στη χρήση τους και γενικά σε θέματα πρώτων βοηθειών. Το όλο εγχείρημα να σημειωθεί ότι στηρίζει και η Μητρόπολη Μηθύμνης, αλλά και η «Hellenic Seaways» που μεταφέρει στη Λέσβο δωρεάν τους απινιδωτές.

Στόχοι της εν λόγω Δράσης:

  • Η ωφελιμότητα, η μείωση της τρωτότητας, αύξηση της ανθεκτικότητας καθώς και η διευκόλυνση της προσαρμοστικότητας των προαναφερθέντων Τοπικών Κοινωνιών.
  • Η ωφελιμότητα της Εθνικής οικονομίας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Μετά το πέρας της υλοποίησης της Δράσης, οι τοπικές Κοινωνίες θα είναι σε θέση να:

  • Διαθέτουν εκπαιδευμένους πολίτες στη χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή και ενήμερους πολίτες σε θέματα πρώτων βοηθειών καθημερινότητας.
  • Οργανωθούν σε συνεργασία με τα Αγροτικά Ιατρεία ώστε να συνεπικουρούν τις προσπάθειες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
  • Αντιμετωπίζουν ταχύτατα, πρωτοβάθμια και προνοσκομειακά , κάθε έκτακτο περιστατικό ατυχήματος ή υγείας.
  • Προσφέρουν υποστήριξη στους απομακρυσμένους και ανήμπορους κατοίκους των χωριών αυτών.
  • Αποτρέπουν στο μέτρο του δυνατού την επιδείνωση της κατάστασης του τραυματία ή του ασθενή, εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι σοβαρότεροι λόγοι, αυξάνοντας την πιθανότητα επιβίωσή τους ή καλυτέρευσης της υγείας τους.

Στο σημείωμά της η «Ειδική Ομάδα Αλληλεγγύης-Εθελοντική Διασωστική Ομάδα», τονίζει:

«Η εν λόγω Δράση μας, όπως και όλες που έχουμε πραγματοποιήσει, εντάσσεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και συγκεκριμένα στον Στόχο 3 « Καλή Υγεία και Ευημερία», στον Στόχο 4 «Ποιοτική Εκπαίδευση» και στον Στόχο 17 «Συνεργασία για τους Στόχους», που σημαίνει ότι η Δράση μας θα κοινοποιηθεί από την επίσημη σελίδα του Ο.Η.Ε.»

FB link: https://www.facebook.com/eidikiomadallilegyis

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο