ΕΛΜΕ Λέσβου | «Πληθαίνουν οι ψευδής διαδόσεις εν όψη των εκλογών για το νέο Δ.Σ.»

Αυτές τις μέρες και όσο πλησιάζουμε την Τρίτη 21η Ιουνίου μέρα των εκλογών της ΕΛΜΕ Λέσβου για το νέο ΔΣ και την εκλογή των αντιπροσώπων για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, πληθαίνουν οι ανυπόστατες και ψευδής διαδόσεις στα σχολεία που αφορούν στο ύψος της συνδρομής των μονίμων συναδέλφων, από συνδικαλιστές συγκεκριμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Απέναντι στη λάσπη που πετάνε για να χτυπηθεί το ίδιο το σωματείο επισημαίνουμε τα εξής:

Η συνδρομή παρέμεινε στα ίδια επίπεδα όπως παλιά. Ήταν 20€ και όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά παρέμεινε η ίδια. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 δεν έχει γίνει καμία κράτηση για ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ από την Μισθοδοσία για όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Λέσβο.

Η μόνη κράτηση που συνέχισε να γίνεται χωρίς καμιά διακοπή είναι προς την ΑΔΕΔΥ (0,25 ευρώ το μήνα δηλαδή 3 ευρώ το χρόνο). Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να ανατρέξει στο σύστημα που αφορά την προσωπική του ενημέρωση και να το διασταυρώσει.

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις κατηγορούν την ΕΛΜΕ ότι για τους αναπληρωτές η συνδρομή ανέρχεται στο ύψος των 5 ευρώ. Τους φαίνονται λίγα μάλλον για τους συναδέλφους αυτούς που σε λίγες ημέρες θα οδηγηθούν στην απόλυση και την ανεργία. Τόσο πολύ κόπτονται για τη συμμετοχή στα σωματεία, του πιο χτυπημένου κομματιού του κλάδου μας. Στην ουσία τους θέλουν ουσιαστικά έξω από τα σωματεία.

Οι παρατάξεις αυτές που τώρα σηκώνουν θέμα των συνδρομών στην ΕΛΜΕ, στο ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισαν στο επικείμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας την αύξηση της συνδρομής για όλους τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία και πολιτική αλητεία τότε τι είναι?

Αυτές οι δυνάμεις συνεχίζουν στον ίδιο ολισθηρό δρόμο. Να χτυπήσουν την ίδια την ύπαρξη και την ενότητα του σωματείου.

Καλούμε τον κάθε συνάδελφο να πάρει θέση και να γυρίσει την πλάτη στο επικίνδυνα καλέσματα για αποχή από τις αρχαιρεσίες του Σωματείου. Δεν απεμπολούμε κανένα εργασιακό και συνδικαλιστικό μας δικαίωμα. Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές και δίνουμε την δικιά μας απάντηση σε αυτούς που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο