Στις 8-9 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα «Τουρισμός για όλους»

Στις 8-9 Ιουλίου 2022 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα «Τουρισμός για όλους», όπως έκανε γνωστό σήμερα (4/7) ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, στις 8-9 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», που θα παρέχει ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ προς χρήση σε οποιοδήποτε κατάλυμα. Τα κριτήρια, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι:

  • 16.000 ατομικό εισόδημα
  • 28.000 σε ζευγάρι
  • Προσαύξηση 1.500 ανά τέκνο, για τα δύο πρώτα παιδιά.

Επιπλέον, θα δοθούν χωρίς κριτήρια και τα EviaPass και SamosPass, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε όποια επιχείρηση επιθυμεί ο κάτοχός τους.

«Έχουμε τόσα πανέμορφα νησιά που δεν έχουν ισχυρό brand, η βόρεια Ελλάδα με τόσες ομορφιές, η Πελοπόννησος, η Ήπειρος, η Στερεά Ελλάδα. Οπουδήποτε στην Ελλάδα μπορεί να βρει κανείς μέρη να κάνει μαγικές διακοπές για όλα τα πορτοφόλια, για όλα τα βαλάντια. Σας αναφέρω μία προσωπική εμπειρία: Η Κάρπαθος και η Κάσος είναι μεταξύ της Ρόδου και της Κρήτης στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Έχει 110 παραλίες, ένα μαγικό νησί. Έχει πολύ φθηνά καταλύματα και πολύ φθηνά υγειονομικά καταστήματα. Έχει πάρα πολλές επιλογές η τόσο όμορφη χώρα μας» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για μία ανατροπή καθώς μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η χρήση του voucher και στην εστίαση θα είναι η μεγάλη αλλαγή του φετινού προγράμματος. 

Τουρισμός για όλους: Πώς θα κάνετε την αίτηση στην πλατφόρμα

Πώς κάνετε αίτηση για το «Τουρισμός για Όλους»

  1. Συνδέεστε με τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet.
  2. Συμπληρώνετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας.
  3. Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
  4. Αν ο δικαιούχος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας εν ισχύ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, τότε πρέπει να επισυναφθεί το πιστοποιητικό.
  5. Αν ο δικαιούχος χρήζει βοηθείας θα πρέπει να επιλέξετε ΝΑΙ στο αντίστοιχο πεδίο και να συμπληρώσετε το όνομα και τον ΑΜΚΑ του συνοδού.
  6. Καταχωρίζετε τα στοιχεία των ωφελούμενων μελών.
  7. Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των πεδίων επιλέγετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
  8. Εφόσον συμφωνείτε με την προεπισκόπηση της αίτησης, επιλέγετε ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
  9. Ακολουθεί μήνυμα επιτυχούς υποβολής της αίτησης με το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε την υποβληθείσα αίτηση για το αρχείο σας.
  10. Σε περίπτωση που δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβετε το σχετικό μήνυμα απόρριψης της αίτησης με την ακριβή αιτιολόγηση.

Πηγή : athensvoice.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο