Κυρ. Μητσοτάκης | «Καταργείται από 01/01/2023 η εισφορά αλληλεγγύης για όλους» | «Ξεπαγώνουν» οι συντάξεις

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους αλλά και το ξεπάγωμα των αυξήσεων στις συντάξεις από 1/1/2023 προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του τη Βουλή σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης. Εδώ και 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις, επισήμανε. «Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων», ανέφερε.

«Στο επίκεντρο όλων των δράσεών μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη και πρωτίστως και τους πιο ευάλωτους πολίτες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που διατρέχει τις πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες αυτά τα τρία χρόνια, είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές.

«Γιατί ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Σαν χθες πριν από επτά χρόνια κ. Τσίπρα όσο και αν κάποιοι από σας θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίστηκε με μια διαρκή καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δις. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε» είπε.

«Ευτυχώς όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το δανεισμό της στο ΔΝΤ, ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα ούτε εύκολα αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Εδώ και 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις, επισήμανε. Αναφερόμενος στις επενδύσεις είπε ότι έφεραν τη χώρα πάνω από το φράγμα των 4 εκατ. εργαζόμενων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η διπλή αύξηση του κατώτατο μισθού ήταν κομβική τομή αναφέροντας ότι αυτό δίνει στη χώρα μας την ένατη θέση στην ΕΕ κάνοντας λόγο για ένα πρόσθετο ανάχωμα στην παρούσα συγκυρία.

«Τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ και με την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Ένας μισθός επιπλέον για κάθε εργαζόμενο.

Αυτό δίνει στην Ελλάδα την 9η θέση στην ΕΕ, πάνω και από την Πορτογαλία την οποία συχνά προβάλλεται ως πρότυπο και αυτό συνεπάγεται και αύξηση στις τριετίες και τα επιδόματα. Το είπαμε και το κάναμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας επισήμανε ότι είναι ένα πρόσθετο εργαλείο που καταπολεμά τη μαύρη εργασία και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι το νέο περιβάλλον ρυθμίζει κρίσιμα ζητήματα όπως την τηλεργασία και το δικαίωμα του εργαζόμενου στην αποσύνδεση.

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης ήταν η μείωση της ανεργίας τόνισε ο πρωθυπουργός. Μέσα στην πανδημία η Ελλάδα μπόρεσε να μειώσει την ανεργία κατά σχεδόν πέντε μονάδες, σημείωσε.

«Τέτοιες μέρες το 2015 ο κόσμος συνωστιζόταν έξω από τις τράπεζες», συνέχισε ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέροντας ότι στον τομέα των συντάξεων έπρεπε να γίνει τιτάνιο έργο. Δώσαμε έμφαση στην παθογένεια των εκκρεμών συντάξεων σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αυτή κυβέρνηση την 1/1/2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους, ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως επίσης και θα ξεπαγώσουν οι αυξήσεις στις συντάξεις.

«Σήμερα μπορούμε πια να πούμε με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση την 1.1.2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους. Ενώ την ίδια ημέρα θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται σε τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων. Πρόκειται για ένα διπλό ηχηρό σήμα ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να ωφελεί όλους χωρίς ταυτόχρονα να απειλείται η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι το ποιος είναι πραγματικά προοδευτικός αποδεικνύεται στην πράξη.

«Ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Η ΝΔ θα στέκεται πάντα με το μέρος αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη την κρατική αρωγή, πρόσθεσε.

Πηγή : liberal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο