Πτώση αεροσκάφους τύπου Αντόνοφ ΑΝ-12 ανάμεσα στους (Αντιφιλίππους και Παλαιοχώρι) Καβάλας

Πτώση αεροσκάφους Αντόνοφ An-12 σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου, κοντά στο Παλαιοχώρι Καβάλας. Το αεροσκάφος κατέπεσε ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτιού (πιθανώς πυρομαχικά).

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Δυνάμεις της 2ης και της 4ης ΕΜΑΚ κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πυροσβεστική υπηρεσία.

Δείτε το μήνυμα στο Twitter :

Στην περιοχή επιχείρησαν αρχικά 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Εντονη αναστάτωση επικράτησε μεταξύ των κατοίκων στον κάμπο των Αντιφιλίππων, μετά την πτώση αεροσκάφους στην ευρύτερη αγροτική περιοχή του Παλαιοχωρίου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθίστηκε, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανέφεραν ότι ο πιλότος του Αντόνοφ An-12 το οποίο κατέπεσε  στην περιοχή της Καβάλας ενημέρωσε πως το αεροσκάφος είχε υποστεί βλάβη κινητήρα και ζήτησε άδεια έκτακτης προσγείωσης, αλλά δεν πρόλαβε να φθάσει σε αεροδρόμιο, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στον ένα κινητήρα εν πτήσει και το αεροπλάνο κατέπεσε.

Το An-12 ήταν ουκρανικό και εκτελούσε δρομολόγιο μεταφοράς φορτίου από τη Σερβία προς την Ιορδανία.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ακολουθήσουν κι άλλες εκρήξεις.

Πηγή: Protagon.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο