Φωτιά στα Βατερά | Στο γήπεδο Πολιχνίτου είδη πρώτης ανάγκης για τους πολίτες

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την προσπάθεια των Πυροσβεστών να περιορίσουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την στιγμή η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή Αιγίδα όπου έχει καταστρέψει δασικές εκτάσεις και ελαιοκτήματα, ενώ από την πλευρά της Βρίσας πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή των Βατερών, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης βρέθηκε στην περιοχή κι έδωσε εντολή στον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Φραντζέσκος να διαθέσει μηχανήματα και υδροφόρες για να συμβάλει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με την έκτακτη κατάσταση που έχει προκληθεί από την πυρκαγιά στα Βατερά, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου ενημερώνουν τους δημότες ότι παρέχεται:

  • ΣΤΕΓΑΣΗ σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες μας
  • ΣΙΤΙΣΗ σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες μας
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ σε συνεργασία με το Oxygen Academy
  • ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ και
  • ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΖΩΩΝ

Ειδικότερα για τη στέγαση των δημοτών, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του Δήμου, είτε με τα στελέχη του Δήμου που βρίσκονται στο Στάδιο Πολιχνίτου, προσφέρεται διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σκάλα Πολχνίτου και στην Καλλονή.

Σε ότι αφορά στον χώρο φιλοξενίας και περίθαλψης των ζώων, αυτές είναι οι εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου στον δρόμο Πολιχνίτου –Βρίσας έναντι καταστήματος «Σαλταμάρα».

Εκεί βρίσκεται η κτηνίατρος Μυρσίνη Τουρβαλή (τηλ. 6945207578)και συνθήκες υγιεινής διαβίωσης.

Με τη συνδρομή του Oxygen Academy δε, παρέχονται υπηρεσίες Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι.

Για αύριο Κυριακή και για τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει ξεχωριστή συνεννόηση με τον υπευθυνο κ. Μπαλή Τάσο στα τηλεφωνα 2253029334 και στο κινητο 6958454897.

Παράλληλα λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, διατίθενται για τους δημότες οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Υπενθυμίζονται τα τηλέφωνα επικοινωνίας που είναι 2253350 -219,220,221.

Οι υπηρεσίες μας θα είναι διαθέσιμες συνεχώς και για οτιδήποτε είναι ο Δήμος σε θέση να το υποστηρίξει πλήρως, θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο