Αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς | Κατανόηση εκ μέρους των δημοτών ζητά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για τις προληπτικές εκκενώσεις

Αναζωπυρώσεις λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς στην περιοχή των Βατερών.

Από το πρωί επιχειρούν πυροσβέστες, με ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και οχήματα. Επίσης επιχειρούν από αέρος αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ζητείται η κατανόηση εκ μέρους των δημοτών που φιλοξενούνται ακόμα εκτός των οικιών τους από το Σταυρό και τη Βρίσα και ζητούν να επιστρέψουν στα χωριά τους.

Η εκκένωση των οικισμών έγινε προληπτικά και μέχρι οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς να διαπιστώσουν πως διασφάλισαν τη Βρίσα και τον Σταυρό, δεν μπορεί να επιστρέψει κανείς στο σπίτι του.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και της Αυτεπιστασίας σε συνεργασία με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα προβούν άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις και στις απαραίτητες ενέργειες για να γυρίσουν οργανωμένα και με ασφάλεια όλοι οι συμπολίτες μας στο σπίτι τους, όταν αυτό θα επιτραπεί.

Follow us on social media

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο