Σύσκεψη Δημάρχου Μυτιλήνης με τον Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στο Παλαιό Δημαρχείο

Χθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Παλαιό Δημαρχείο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Φραντζέσκο.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε όλο το προσωπικό, οι εθελοντικές ομάδες και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου και δόθηκε μάχη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή Ρογκάδας, Σταυρού και Βατερών.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, μετά από την πρώτη αποτίμηση των ζημιών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Μυτιλήνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, να αποζημιωθεί άμεσα ο καρπός των ελαιοκτημάτων της φετινής σοδειάς που καταστράφηκε, να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των ελαιόδεντρων που κάηκαν και να ενισχυθούν οικονομικά για επαναδεντροφύτευση και αποκατάσταση του ελαιώνα.

Ο Δήμαρχος επισήμανε στον κο Τριαντόπουλο την ανάγκη για άμεση αποζημίωση των επιχειρήσεων και των ιδιωτών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Ζήτησε ακόμη την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Μυτιλήνης για την αποκατάσταση των αγροτικών και δασικών δρόμων, αλλά και την υλοποίηση τεχνικών έργων, όπου αυτό απαιτείται.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση του Δήμου με μηχανολογικό εξοπλισμό και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο