Την Κυριακή 31 Ιουλίου μεταφέρθηκε ο 1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Μικρασιατικής Μνήμης

Για αυτή την Κυριακή 31 Ιουλίου μεταφέρθηκε τελικά ο προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου 23ης Ιουλίου 2022, 1ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Μικρασιατικής Μνήμης, ο οποίος είχε αναβληθεί με ομόφωνη απόφαση των συνδιοργανωτών Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, του Αθλητικού Σωματείου Όμιλος Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης και του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στη περιοχή Βατερών-Βρίσας και της κινητοποίησης για την αντιμετώπισή της.

Η ώρα έναρξης παραμένει στις 21.00 το βράδυ και η διαδρομή διατρέχει τον ιστό της πόλης της Μυτιλήνης, με χώρο εκκίνησης-τερματισμού μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού και περιλαμβάνει 2 αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, καθώς και αγώνα 1 χιλιομέτρου για παιδιά 12-14 ετών.

Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 160 αθλητές και αθλήτριες. Για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, θα περιοριστεί η κυκλοφορία των οχημάτων από την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως (κτίριο Περιφέρειας), στην Προκυμαία, στην Ερμού, και στην Ναυμαχίας Έλλης μέχρι το εργοστάσιο Καλαμάρη, από τις 20.00 έως τις 11.00 το βράδυ, με μέριμνα των αρμόδιων αρχών.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στον χώρο της εκκίνησης (Άγαλμα της Ελευθερίας) και στον χώρο του πεζόδρομου ‘Τσαμάκια’ από τις 18.00 έως τις 23.00.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απόδοση τιμής σε μια ιδιαίτερη στιγμή της ελληνικής ιστορίας, η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, καθώς επίσης και η ανάδειξη των πολλών και σημαντικών σημείων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης της Μυτιλήνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο