Ο Περιφερειάρχης Β.Α. στην πρώτη συνάντηση για το έργο «Mara-Mediterra»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, παραβρέθηκαν την Πέμπτη 1.9.2022 στην Πρώτη Συνάντηση Εταίρων του έργου με τίτλο Mara-Mediterra (Safeguarding the Livelihood of rural commuitiew and the environment in the Mediterranean through Nature-based Solutions) στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Το έργο Mara-Mediterra υλοποιείται με τη συμμετοχή 8 χωρών της Μεσογείου και συντονιστή το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού-ΔΗΜΗΤΡΑ, με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση λύσεων βασισμένων στη Φύση , την παραγωγική ανασυγκρότηση της υπαίθρου , την προστασία του περιβάλλοντος και την στήριξη των τοπικών κοιωνιών σε αγροτικές περιοχές τα Μεσογείου. Πρόκειται για μία δράση έρευνας και καινοτομίας που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Prima Foundation.

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του σημείωσε:

«Είναι δεδομένο το ενδιαφέρον μας ως Περιφερειακή Αρχή για θέματα αγροτικής ανάπτυξης , προστασίας του Περιβάλλοντος και σύνδεσης της Αγροτικής Παραγωγής με την Κοινωνική Ευημερία των κατοίκων των Νήσων της Περιφέρειας μας. Η αναζήτηση, ανάπτυξη και προώθηση λύσεων αειφορίας που στηρίζονται στη Φύση και σε απόλυτη αρμονία μαζί της με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του ανθρώπου, αποτελεί κοινό επιθυμητό στόχο. Παράλληλα η ανάγκη ανασυγκρότησης της πληγείσας από την πυρκαγιά περιοχής της Βρίσας-Βατερών καθιστά απολύτως ενδιαφέρουσες τις εργασίες και τα συμπεράσματα της πρώτης αυτής Συνάντησης του έργου Mara-Mediterra στην αναζήτηση βέλτιστων λύσεων, για όλα όσα πρέπει να γίνουν στην περιοχή αυτή και όχι μόνο.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο