Εργασίες επισκευής Παρατηρητηρίων Ορνιθοπανίδας στους Υγροτόπους της Καλλονής

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά και τους Ειδικούς Συμβούλους της Περιφέρειας Γεώργιο Σίμο και Μιχάλη Πολυπαθέλλη, επισκέφθηκαν την Δευτέρα 12.9.2022 τα υπερυψωμένα Παρατηρητήρια Ορνιθοπανίδας στους Υγροτόπους περιοχής Καλλονής, όπου εκτελούνται εργασίες επισκευής- συντήρησης, αναβάθμισης και βελτίωσης της προσβασιμότητας των δρόμων που οδηγούν σ’αυτά.

Οι εργασίες χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και εξυπηρετούν τις ανάγκες Ορνιθοπαρατήρησης και του θεματικού τουρισμού bird watching , που ανθεί στην περιοχή ιδιαίτερα στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου παρατείνοντάς αυτή.

Ο Περιφερειάρχης ολοκληρώνοντας την επίσκεψη επιτόπιου ελέγχου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η παρατήρηση της Ορνιθοπανίδας και η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού birdwatching , αποτελεί ένα σημαντικό ‘’πόρο΄’ για την περιοχή του Λεκανοπεδίου Καλλονής και τους επαγγελματίες του Τουρισμού. Ως Περιφερειακή Αρχή είμαστε προσανατολισμένοι στο στόχο της ενίσχυσης κάθε προσπάθειας βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος του νησιού που δύναται να αποφέρει ένα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Η στήριξη των Τοπικών Κοινωνιών και του Τουριστικού Προϊόντος της Λέσβου και των Νήσων του Βορείου Αιγαίου που επλήγη καθοριστικά τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί για την Περιφερειακή μας Αρχή προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτήσαμε την αποκατάσταση των ζημιών και την αναβάθμιση των 3 παρατηρητηρίων, που επισκέφθηκα, οι εργασίες στα οποία ολοκληρώνονται σύντομα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο