Κ. Μουτζούρης | «Κάναμε το πρώτο αλλά μεγάλο βήμα για τον δρόμο Σκάλα Συκαμιάς – Εφταλούς»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης επισκέφτηκε στις (15/09/2022) την παράκτια περιοχή Σκάλα Συκαμιάς, Αργένου, Λεπέτυμνου και Μήθυμνας συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Απόστολο Αλατζά, τον Ειδικό Σύμβουλο Γιώργο Σίμο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δημήτρη Ακριώτη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Αγγελική Σαραντινού.

Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους Προέδρους Συκαμιάς Γιώργος Σαρόγλου, Αργένου Βασίλη Τερζή, Λεπέτυμνου, Θέμη Καμμένο και μέλη των τοπικών συμβουλίων, παρουσία του τέως Δημάρχου Μήθυμνας Στέλιου Καραντώνη και του τέως Δημάρχου Μανταμάδου και νυν Δημοτικού Συμβούλου Δυτικής Λέσβου, Στέφανου Αποστόλου και τους «παρέδωσε» αντίγραφο της τεχνικής μελέτης της ανακατασκευής του δρόμου Σκάλας Συκαμιάς – Εφταλούς, η οποία συντάχθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Είχαμε επισκεφτεί αρχές του έτους την Συκαμιά και όλοι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της περιοχής μας έθεσαν το ζήτημα του δρόμου που ενώνει την Σκάλα Συκαμιάς με την Εφταλού και κατ΄επέκταση με τον Μόλυβο. Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα και την σημασία του έργου, δεσμευτήκαμε πως θα προχωρήσουμε στην μελέτη για να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του. Σήμερα λίγους μήνες μετά, είμαστε πάλι εδώ για να παραδώσουμε την μελέτη του έργου στους Προέδρους και στους κατοίκους, κάνοντας το πρώτο αλλά μεγάλο βήμα. Είναι ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα για όλη την περιοχή σε ένα από τα πλέον τουριστικά μέρη του νησιού και ήταν καθολικό και διαχρονικό αίτημα φορέων, επιχειρηματιών και κατοίκων».

Μιλώντας εκ μέρους όλων ο Πρόεδρος της Αργένου Βασίλης Τερζής σημείωσε:

« Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του γιατί σήμερα έβαλαν το πρώτο και σημαντικότερο λιθαράκι στην πραγματοποίηση ενός έργου που για μας εδώ στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Είναι ένα έργο που θα ενώσει δυο περιοχές οι οποίες θα έχουν οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά οφέλη. Ήταν ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα δεκαετιών για μας και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι και ευγνώμονες που ο Περιφερειάρχης το προχωρά και κράτησε την υπόσχεση του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο