«Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2022» | Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO | Προορισμοί Αειφόρου Τουρισμού

Πού πάει ο τουρισμός; Πού θέλουμε να πάμε; Και πώς θα φτάσουμε εκεί; Αυτό σημαίνει να βάζεις τους ανθρώπους και τον πλανήτη σε προτεραιότητα και να φέρνεις όλους από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις έως τοπικές κοινότητες γύρω από ένα κοινό όραμα για έναν πιο βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτικό τομέα.

Τα 177 Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO σε 46 χώρες, που φιλοξενούν γεωλογικά τοπία, γεώτοπους και γεωμορφές διεθνούς σημασίας, προστατεύουν και προωθούν τα αξιοθέατα της γεωλογικής κληρονομιάς ως βασικά στοιχεία για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη!

Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προωθούν τον βιώσιμο τουρισμό για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς σε συνεργασία με την τοπική επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα τους γυναικείους συνεταιρισμούς και τις οικογενειακές θέσεις εργασίας στην επικράτειά τους, υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης για όλους.

Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO προωθούν τα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία, υποστηρίζουν τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών στην παραγωγή τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών στην παρασκευή φαγητού, συνδέοντας τις τοπικές παραδόσεις με την εδαφική γεωλογική κληρονομιά και τοπία.

Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προσφέρουν στους επισκέπτες τους μοναδικές εμπειρίες και μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, πεζοπορία, ιππασία, ποδηλασία βουνού, σέρφινγκ, αναρρίχηση, ορεινό τρέξιμο, παρατήρηση πουλιών, ιστιοπλοΐα, ράφτινγκ και πολλά άλλα.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2022 υπογραμμίζει τη στροφή προς τον ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό που αναγνωρίζεται ως κρίσιμος πυλώνας ανάπτυξης.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ως φορέας λειτουργίας του Γεωπάρκου Λέσβου προωθεί την ανάπτυξη υποδομών καθώς και ποιοτικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της Λέσβου και την προβολή της αξίας του απολιθωμένου Δάσους και των μνημείων της γεωλογικής κληρονομιάς με στόχο την αξιοποίηση και προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη της ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο