Λήμνος | Εξιχνιάστηκε άλλη μια υπόθεση απάτης πρίν από 11 μήνες σε βάρος 57χρονης

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε πριν από έντεκα (11) μήνες περίπου, σε βάρος 57χρονης ημεδαπής – κατοίκου Λήμνου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, πέντε (5) άτομα (-4- ημεδαποί και αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την 57χρονη και προσποιούμενη φιλικό της πρόσωπο, κατάφερε να της αποσπάσει επικαλούμενη πρόβλημα υγείας συγγενικού της προσώπου, τους κωδικούς τραπεζικής κάρτας και να αποκτήσει πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε τραπεζικό λογαριασμό της.

Ακολούθως, από το συγκεκριμένο λογαριασμό αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των -11.970- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, το παραπάνω χρηματικό ποσό μεταφέρθηκε τμηματικά σε λογαριασμούς που όπως διακριβώθηκε ανήκουν –κατά περίπτωση- στους ημεδαπούς – δράστες, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με την παθούσα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση του αλλοδαπού – δράστη.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο